07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Mustafa Kemal’in Hem Askeriyim Hem Yoldaşıyım”
“Mustafa Kemal’in Hem Askeriyim Hem Yoldaşıyım”

“Mustafa Kemal’in Hem Askeriyim Hem Yoldaşıyım”

3-4 Şubat’ta gerçekleşecek 36. Olağan Kurultay öncesinde olanüstü toplanan PM’de Kılıçdaroğlu bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında “Bizim gündemimiz 80 milyonun gündemidir” diyen Kılıçdaroğlu, polemik yapılmaması talimatını verdi.

“Mustafa Kemal’in Hem Askeriyim Hem Yoldaşıyım”

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız” paylaşımı nedeniyle eleştirilmesinin ardından başlayan tartışmaların “anlamsız” olduğunu belirttiği ve PM üyelerine “CHP Atatürk’ün partisidir. Biz de Atatürk’ün izinde yürüyoruz. ‘Mustafa Kemal’in hem askeriyim hem yoldaşıyım’ diyeceksiniz” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun demokrasi vurgusu yaparak “Biz atanmışların değil seçilmişlerin partisiyiz. Seçim olacak kardeşim” yönündeki ifadaleri PM üyeleri tarafından kurultayda blok liste değil çarşaf liste yapacağının işareti olarak yorumlandı.

‘Siz uğraşın biz çalışalım’

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçildiği günden beri AKP tarafından hedef haline getirilen Canan Kaftancıoğlu, hakkında yürütülen linç kampanyasına ilişkin dün de Twitter hesabından yanıt verdi. Kaftancıoğlu, “Siz uğraşın biz çalışalım. Korkmayın, nefes alan bir İstanbul size de iyi gelecek. Birileri twit çöplüğünde boğulurken biz göz göze anlatıyoruz, anlatacağız halkın İstanbulu’nu. İnandık,inancımızı örgütledik ve vatandaşlarımızın gözündeki umudu gördük” dedi.