07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Lisede Oruç Skandalı!
Lisede Oruç Skandalı!

Lisede Oruç Skandalı!

Trabzon’da Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi’nin pansiyonunda yatılı okuyan yaklaşık 100 öğrenciye verilen kahvaltı ve öğle yemeği Ramazan dolayısıyla kaldırıldı.

“Oruç Tutmasanız da Aç Kalın!”

Okulun pansiyonunda dağıtılan ve panoya asılan ilanda “Ramazan ayı münasebetiyle pansiyonda Ramazan ayına özel bazı uygulamalar olacaktır. İftar saatinden sonra 20.40’da giriş yapmak üzere çıkış izni olacaktır. Bu süre hiçbir şekilde aşılmayacaktır. Sahur saat 02.00-02.40 saatleri arasında yapılacaktır. Ayrıca sabah kahvaltısı verilmeyecektir. Sadece sağlık problemi olan pansiyon öğrencilerine öğle yemeği verilecektir. Etütler saat 21.30’dan sonra kız ve erkek pansiyon odalarında bulunan etüt odalarında ya da bireysel odalarınızda olacaktır. Teravihe gitmek isteyen öğrenciler isimlerini önce pansiyon idaresine yazdırmak üzere nöbetçi belletici nezaretinde gidebilir” denildi.

Veli-Der’den tepki

Uygulamaya büyük tepki gösteren Öğrenci Veli Derneği Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, “Okul çağında eğitim gören ve devletin sorumluluğu altında bulunan çocuklarımıza reva görülen bu uygulamayı reddediyoruz. Maalesef sadece bu örnek dahi okullarımız ve çocuklarımızın nasıl abluka altında ve tehlike ile karşı karşıya olduğunu göstermeye yetiyor. Sayın Vali bu şok edici olaya derhal el koymalıdır. Olayın sorumluları hakkında bir önce gereği yapılmalıdır. Ailelerde infial yaratacak uygulamalar yapmak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Öğrenci Veli Derneği olarak okullarımızı ve çocuklarımızı bu vicdansızlığa ve karanlığa teslim etmeyeceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.

Okul Müdürü’nden açıklama

Konuyla iligili açıklama yapan Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Ömer Özkurt, ramazan öncesinde pansiyon, yurt ve askeriye gibi yerlerde sahura kalkacakların tespiti için bir çalışma yapıldığı söyleyerek pansiyon yönetiminin de benzer bir uygulamanın söz konusu olduğunu savundu. Pansiyona asılan duyuruda “kahvaltı verilmeyeceği” ifadesinin yanlış olduğunu, kendi dışında gelişen bir uygulama olduğunu vurgulayan Özkurt, “Öğrencilerimiz yemeklerini yiyebiliyor. Kimseye yemeyin, oruç tutun diye bir baskı söz konusu değil. Bize hiçbir veli ya da öğrenci tarafından böyle bir şikayet gelmedi. Orucunu tutan da tutmayan da bizim öğrencimiz. Kahvaltı talebi olmadığı için böyle bir durum ortaya çıktı. İsteyen her öğrencimiz kahvaltısını yapabilir, öğle bir uygulama yapılmayacak” dedi.