07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kurucular Bilal ve Torpilli Sınıf Arkadaşları
Kurucular Bilal ve Torpilli Sınıf Arkadaşları

Kurucular Bilal ve Torpilli Sınıf Arkadaşları

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin adıyla, Kartal Eğitim Vakfı’nı kurdu… Vakfın kurucuları arasında Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşları olan tartışmalı bir şekilde TRT Genel Müdürlüğü’ne atanan İbrahim Eren ve torpille müdür yapılan Mitat Tekçam var.

Kurucular Bilal ve Torpilli Sınıf Arkadaşları

Vakfın kuruluşu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı. Buna göre, Vakfın adı “Kartal Eğitim Vakfı” olurken, Bilal Erdoğan’ın yanı sıra vakfedenler arasında İbrahim Eren ve Mitat Tekçam da yer alıyor.

İkematgahı İstanbul olan vakfın amacı ise, “Devletin kamu görevi yükünü azaltmak amacıyla öncelikle Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesinde verilen eğitim hizmetlerinin daha yüksek düzeye çıkmasını mümkün kılmak için her türlü çabada bulunmak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek” şeklinde açıklanıyor.

Vakfın mal varlığı 60 bin TL

Mal varlığı 60 bin TL olan vakfın yönetim kurulu üyeleri ise; Abdulkadir Çay, Ahmet Bayraktutar, Hatice Akıncı Yılmaz, İbrahim Eren, Mahmut İpşirli, Mustafa Sarımermer, Raif İnan’dan oluşuyor.

Vakfın kurucuları İbrahim Eren ve Mitat Tekçam detayı

İbrahim Eren Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı… 2016 yılında tartışmalı bir şekilde TRT’nin başına geçirilmişti. Resmi Gazete yayımlanan atama kararında, Bakanlar Kurulu’nca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından teklif edilen üç aday arasından Eren’in TRT Genel Müdürlüğüne atanmasının kararlaştırıldığı duyuruldu. 36 yaşındaki İbrahim Eren’in, Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı olması tartışmalara neden olmuşru.

Torpilli müdürü Mitat Tekçam

Fetullah Gülen cemaatiyle yakınlığıyla bilinen Bakan Hüseyin Çelik görevden ayrılmasına kısa bir süre kala Türkiye genelinde 998 okula 76.madde kapsamında okul müdürü ataması yapmıştı. Yargıya götürülenlerin iptalleri bir bir gerçekleşti. Dava açılmayanlarla ilgili olarak şimdilik bir gelişme yok.

Bu atamalardan bir tanesi çok ilginç bir atama idi. Bu atama Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine yapılan atama idi. Bilal Erdoğan’ın bu okuldan sınıf arkadaşı olan Mithat TEKÇAM… Değil öğretmen, devlet memuru dahi değilken kısa sürede müdür oldu.

KPSS’ye bile girmeden devlet memuru yapılıp müdür oldu

Öncelikle 657 sayılı kanunun 59.maddesi gereği İstisnai kadro olan belediyenin Özel Kalem müdürlüğüne getirilen TEKÇAM böylece KPSS’ye dahi girmeden devlet memuru olma hakkını elde etti. Aradan birkaç geçtikten sonra bir okula öğretmen olarak kurumlar arası geçişle geçirildi. Kısa bir süre sonra da başbakan dahil bir çok vekilin çocuğunun da okuduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine müdür vekili yapıldı ve Hüseyin ÇELİK giderayak 76.madde kapsamında asil müdür olarak atadı.