07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Korkak Bir İnsandır… Arkadan Konuşur”
“Korkak Bir İnsandır… Arkadan Konuşur”

“Korkak Bir İnsandır… Arkadan Konuşur”

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’den Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a 19 Mayıs açıklamalarından dolayı çok sert tepki geldi. Akşener, “Kendisini çok uzun bir süredir tanırım. Korkak bir insandır, dolayısıyla arkadan konuşmayı sever” dedi.

“Korkak Bir İnsandır… Arkadan Konuşur”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 19 Mayıs’tan bahsederken Atatürk’ün adını kullanmamak için büyük çaba sarf etti. 19 Mayıs’ı anlatırken Kahraman, “Samsun’dan çıkan heyet” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’den katıldığı Halk Arenası programında çok sert tepki geldi.

Kahraman için ‘Çok korkak biridir’ ifadelerini kullanan Akşener, “Ben bu kişiyi takip etmemeye, sesini duymamaya özen gösteriyorum. Bu şahsın Atatürk ve arkadaşlarına, Cumhuriyet değerlerine itirazı olduğunu, bunu açık ve net söyleyemediğini bunu imalarla ifade ettiğini söyleyebilirim. Kendisini çok uzun bir süredir tanırım. Korkak bir insandır, dolayısıyla arkadan konuşmayı sever. O nedenle Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine, 19 Mayıs’ta başlayan o yürüyüşe yönelik alerjisini ortaya koymuş, bildiğimiz bir şahıstır” dedi.