07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kırgınım, Kızgınım… Ne Deseniz Haklısınız”
“Kırgınım, Kızgınım… Ne Deseniz Haklısınız”

“Kırgınım, Kızgınım… Ne Deseniz Haklısınız”

Şişli’de kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldığını söyleyerek önce tweet atan daha sonra da şikayetçi olan avukat Burak Mengü’nün anlattıklarının gerçekleri yansıtmadığının artaya çıkmasının ardından Nevşin Mengü ikinci kez açıklama yaptı.

“Kırgınım, Kızgınım… Ne Deseniz Haklısınız”

Polisin elde ettiği kamera kayıtlarında Burak Mengü’nün iddialarının gerçeği yansıtmaması üzerine açıklama yapan Nevşin Mengü, “Kardeşim Burak Mengü’nün söylediklerinde doğru olmayan noktalar var ise emniyet gerekeni elbette yapacaktır, yapmalıdır” dedi. Bu açıklamadan 16 saat sonra Nevşin Mengü twetter hesabından ikinci bir açıklama yaparak, “Kırgınım, kızgınım, ne deseniz haklısınız” dedi.

Avukat Burak Mengü hakkında “suç uydurmaktan” işlem yapıldı

‘Kaçırıldım’ diyen Nevşin Mengü’nün avukat kardeşi şikayetini geri çekti

 

 

Nevşin Mengü’nün açıklaması şöyle:

“Kırgınım, Kızgınım… Ne Deseniz Haklısınız”

Vallahi evet ölecek gibi hissettim. Ben hayatımda doğruya hep doğruyu aktarmaya çok önem verdim. Her zaman haber yazarken de haber aktarırken de ince eledim sık dokudum.

Bu sefer, hata yaptım, hem de büyük bir hata yaptım. Kendi canımdan kanımdan kardeşime fazla güvendim. Söylediklerini yeterince sorgulamadım. Her zaman haber yaparken yaptığım gibi kaynağı didik didik didiklemedim. Hata benim.

Burak, kendi içinde nasıl yaşadı bilemiyorum. Daha evvel baktığı davalar nedeniyle sıkıntı yaşadığını biliyorum. Ancak ne olursa, olmamış bir şeyi olmuş gibi; ya da bir şeyi farklı bir şekilde aktarmak kabul edilemez.

Polis ne melektir ne de öcü. Hiç bir kuruma düşman değilim. Kurumlar içinde aksayan bir takım sorunlar varsa, bunların basın yoluyla kamuoyu gündemine getirilmesi ve sorgulanmasının her şeyden çok kurumların yararına olacağı görüşündeyim. Ancak kurumların boş iddialarla karalanmasına karşıyım. Hatta önce ben karşı dururum.

Hata yaptığım zaman hata yaptım derim, denmnesi gerektiğine inanırım. Hataların öğretici olduğunu da düşünürüm. İnsan düşmeden yürümeyi öğrenemiyor, yürümektene kadar usta olsa da, bazen takılıp düşebiliyor.

Kırgınım ve kızgınım, beni sosyal medyada linç edenlere değil, kendilerince haklılar; zaafımdan yaralanıp, beni yanlış yönlendirdiği için kardeşime kırgınım. Bazen kol kırılır yen içinde kalır. Ama kırık başkalarına zarar veriyorsa, günah benim deyip meseleyi açmak açıklamak gerekiyor. Bu durum öyle bir durum.

Kendime kıssadan hisse; haber yaparken, kim olursa olsun, haber kaynağı olarak birini dinlerken daha ince eleyip sık dokumak gerektiğini öğrendim. Gazetecilik zor iş mi evet zor ve ben büyük bir gazetecilik hatası yaptım.”