07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kadro Bekleyenlere Şok!
Kadro Bekleyenlere Şok!

Kadro Bekleyenlere Şok!

Hükümet, kamudaki kadrolu istihdamı tamamen kaldırmak istiyor. Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam yaptığı bir konuşmada kamuda bütün çalışanların “sözleşmeli” olması gerektiğini söyledi.

Kadro Bekleyenlere Şok!

“İleriki yıllarda sözleşmeliye geçmemiz lazım” diyen Başbakan Binali Yıldırım’a, sendikalar sert tepki gösterdi:

-KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik: “Hükümet, öteden beri kamuda iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenlemeler yaptı. Başbakanın açıklaması da bizim açımızdan kabul edilemez. Zaten Türkiye’de işsizlikte, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamları var. Böyle bir yasal düzenlemeyi, sözleşmeli çalışmayı kamuda kalıcı hale getirecek düzenleme yapılırsa biz diğer emek ve meslek örgütleriyle birlikte buna karşı yoğun mücadeleye girişiriz. Umarız hükümet böyle bir yanlışın içine girmez.”

-Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: “Sayın Başbakanım, şaka yapmak için 1 Nisan’ın üzerinden 27 gün geçti. 1 Nisan geride kaldı. 1 Mayıs için de uygun şaka değil bu. Şakasına da gerçeğine de kesinlikle tahammül göstermeyeceğimiz bilinmeli.”

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: “Türkiye Kamu-Sen olarak sözleşmeli çalışmayı kabul etmemiz mümkün değildir. Güvencesiz ve kuralsız çalışmaya hayır.”