07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İYİ Parti Seçimlere Girebilecek mi?
İYİ Parti Seçimlere Girebilecek mi?

İYİ Parti Seçimlere Girebilecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada, 26 Ağustos 2018’de seçimin yapılması durumunda 1 Nisan’da büyük kurultayını yapan İYİ Parti’nin seçime katılamayacağını öne sürdü. Özel’in iddiasına İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray yanıt verdi.

İYİ Parti Seçimlere Girebilecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim çağrısı’nı değerlendirdi. CHP olarak seçime hazır olduklarını belirten Özel, “CHP olarak ilk kararımızın arkasındayız. Devlet Bahçeli’yi buna ne zorladı, bunu bulmak lazım. CHP erken seçimden kaçmaz. Halk bunlardan ne kadar erken kurtulursa iyidir.” dedi.

CHP’li Özel: ‘İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz’ diyorlar

26 Ağustos’ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti’nin seçime giremeyeceğini öne süren Özel, “Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül’de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos’ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli ‘Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz’ diyor. 1 Nisan’da kurulan bir partiden korkan Devlet Bahçeli ve kadrosu 26 Ağustos’a seçimi çekmek istemiştir.” ifadelerini kullandı.

“Biz 22 Haziran’da tamamlamış oluyoruz”

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, MHP lideri Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısının ardından “İYİ Parti seçime giremeyecek” iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’den Mehmet İşler’e konuşan Çıray, İYİ Parti’nin kesin olarak seçime gireceğini ifade ederek, “6 ay kuralı diye bir şey yok. Yanlış biliyorlar. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim olmayan zamanlarda 6 ayda bir rutin olarak seçime girecek partileri açıklar. Ancak seçim kararı alındıktan sonra şimdi yeniden açıklamak zorunda. Biz 22 Haziran’da tamamlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ‘anaaktör ne diyecek’ sözlerinin hatırlatıldığı Özel, “Devlet Bahçeli artık bir aktör değil, bir aktörün yardımcısı. Bahçeli iradesini saraya teslim ettiği günden bu yana, Bahçeli’ye Genel Başkan seviyesinde yanıt vermiyoruz.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti’nin 1. Olağan Kurultayı’nı 10 Aralık 2017’de yaptığı biliniyor. İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı’nı ise 1 Nisan 2018’de yaptı.