07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İttifak ‘TAMAM’
İttifak ‘TAMAM’

İttifak ‘TAMAM’

AKP Genel Başkanı  Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘Tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözlerine muhalefet liderleri ortak bir yanıt verdi: “TAMAM.”

İttifak ‘TAMAM’

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na partisini yönetmenin Türkiye’yi yönetmeye talip olmaktan daha cazip geldiğini söyleyen Erdoğan, uzun zaman ‘çatı adayı’ demesine karşın CHP kongrelerinde genel başkanlık için aday olan, ama bir türlü seçilemeyen bir ismin Cumhurbaşkanlığı’na önerildiğini kaydetti.

‘Gariban’ nitelemesi

Seçim sürecine ilişkin bir sıkıntıları olduğunu, kampanyada CHP’nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü “garibana” mı bakacaklarını bilemediklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “Ortada bir aslı, bir de kuklası var. Hani Hacivat-Karagöz oyunlarında olur ya, perdenin önünde bir figür, bir kukla vardır ama tüm konuşmaları ve hareketleri arkada sopayı elinde tutan kuklacı yapar. Şimdi biz sopanın ucundaki figürle mi uğraşacağız, sopayı tutanla mı uğraşacağız? Doğrusu şaşırdık. Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı. Haklarını vermek lazım, çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar. Bu karikatür tipin ve adayının maceralarını seçimlere kadar izlemeye devam edeceğiz.”

Muhalefetin vaatlerine de değinen Erdoğan, birinin gözünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, ötekinin devletin uçaklarını, berikinin yönetim sistemini kestirdiğini, illa ‘biz bunları yıkacağız, yok edeceğiz’ dediklerini kaydetti. “Biri artık Çankaya’da yatacakmış, bir diğeri de külliyeyi gençlere tahsis edecekmiş. Böyle politika olur mu?” diyen Erdoğan, bunun ‘cüce politika’ olduğunu öne sürdü.

Kendisini belediye başkanlığına, AKP Genel Başkanlığı’na, Başbakanlık ve Cumhurbakanlığı’na milletin getirdiğini kaydeden Erdoğan, “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman bir kenara çekiliriz. İnşallah 24 Haziran’da, milletimizle birlikte yıkım ekibine hak ettiği dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum” dedi.

Millet ‘T A M A M’ dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘milletimiz tamam derse kenara çekiliriz’ ifadeleri üzerine sosyal medyada ‘#Tamam’ etiketi dünya çapında birinci sıraya yükseldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadelerini kullanması üzerine CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayları ile yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı hep bir ağızdan “tamam” dedi. Erdoğan’ın sözleri üzerine ‘Tamam’ etiketi çok kısa süre içinde Twitter’ın dünya listesinde birinci sıraya yükseldi. “Tamam” etiketiyle atılan mesaj sayısı dün gece gazetemizin baskıya girdiği saatlerde 1 milyon 250 bini geçti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “4 Haziran’da bu iş T A M A M” diyerek Erdoğan’a yanıt verdi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce “Vakit tamam” dedi. “Tamam” etiketine cumhurbaşkanı adayları da destek verdi. İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, “Tamam. Türkiye iyi olacak” ifadelerini kullandı. Saadet Partisi’nden cumhurbaşkanı adayı olan Temel Karamollaoğlu ise “Tamam. İnşallah” diye yazdı. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın twitter hesabından “Ketılda arıza vardı. Onun için geciktim. T A M A M” mesajı paylaşıldı.

Facebook’ta da en çok paylaşılan ifade ‘tamam’ oldu. Binlerce kişi, capsler ve kendi yarattıkları pankartlarla Erdoğan’a ‘tamam’ dedi. Başlıkların altında yapılan yorumlarda, muhalefet partilerine seçim sloganı olarak ‘TAMAM’ı kullanmaları tavsiye edilirken, metinlerin başında; “başıma bir şey gelmeyecekse” notunun eklenmesi dikkatleri çekti.

İYİ Parti lideri Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Saadet Partisi lideri ve partinin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri Twitter’dan Erdoğan’a yanıt verdi: