07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hanson Robotitcs Ne Yapmak İstemektedir!

Hanson Robotitcs Ne Yapmak İstemektedir!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaklaşık 2 ay önce Suudi Arabistan’ı vatandaşlık vermekle eleştirdiği robot Sophia, Türkiye’ye geliyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek Marketing Meetup etkinliğine konuk olacak Sophia, iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelecek.

Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Sophia, kendisiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlayacak ve Türkiye ile tanışacak. Hanson Robotics ve Las Vegas Üniversitesi tarafından geliştirilen; son olarak eklenen ünitelerle tam bir bedene kavuşan Sophia, pek çok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’ye gelmiş olacak.

Hanson Robotitcs’in en son robotu olan Sophia, David Honson ve ekibi tarafından, Hong Kong’ta, geliştirildi. İnsanlarla sohbet edebilen Sophia, sadece bir teknolojiden daha önemli olduğunu vurgulayarak, insanlarla yaşamak; insanlığa hizmet etmek, yaşlılara yardım etmek, çocuklara öğretmenlik yapmak istediğini söylüyor.

Her türlü insan duygusunu mimiklerle ifade edebilen Sophia, bu ifadelerin arkasındaki duyguları, sahip olduğu yapay zeka ile de öğrenebiliyor. Kısa süre önce Birleşmiş Milletler İnovasyon Şampiyonu seçilen Sophia şimdiye kadar pek çok kez tv programlarına konuk oldu.

Sophia’ya geçtiğimiz yıl, Suudi Arabistan vatandaşlık vermiş; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Komitesine de üye seçilmişti.