07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hala Tweet Atmaya Başlamadı, Endişeliyim”
“Hala Tweet Atmaya Başlamadı, Endişeliyim”

“Hala Tweet Atmaya Başlamadı, Endişeliyim”

Kabataş yalanı üzerine yandaş medyada ‘Diliniz kaba vicdanınız taş’ yazısı yazan Eski Yeniş Şafak yazarı Cemile Bayraktar, 24 Haziran’a 2 aydan az bir süre kala atanamayan öğretmenler için tepki çeken bir tweet attı. Bayraktar, “Seçime az kaldı ama ‘atama bekleyen öğretmenler’ hâlâ başımızın etini yemek için tweet atmaya başlamadı, endişeliyim” diye yazdı.

AKP’ye yakın yazar Cemile Bayraktar, 24 Haziran’a 2 aydan az bir süre kala atanamayan öğretmenler için tepki çeken bir tweet attı. Bayraktar, “Seçime az kaldı ama ‘atama bekleyen öğretmenler’ hâlâ başımızın etini yemek için tweet atmaya başlamadı, endişeliyim” diye yazdı.

Bayraktar’ın bu tavrı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Bayraktar attığı tweet’i sildi. Kabataş yalanı üzerine yandaş medyada ‘Diliniz kaba vicdanınız taş’ yazısı yazan Bayraktar o dönemde de tepki çekmişti.

VELİ SAÇILIK’TAN YANIT

‘Hayata Dönüş’ operasyonu sırasında kolunu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile de işini kaybeden Veli Saçılık Bayraktar’ın attığı tweet’e, “İnsan olmadığınızı anladılar” cevabını verdi.

AKP’nin iktidara geldiği yıldan bu yana 43 öğretmen intihar ederek yaşamına son verdiği biliniyor. Son olarak Aydın’da 25 yaşındaki Merve Çavdar, depresyon haplarını içerek intihar etmiş, 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmenliğinden mezun olan Çavdar’ın atanmasının gerçekleşmediği ve işsizlik nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu öne sürülmüştü.