07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’ın Kütüğünde Fazla Seçmen Skandalı
Erdoğan’ın Kütüğünde Fazla Seçmen Skandalı

Erdoğan’ın Kütüğünde Fazla Seçmen Skandalı

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Üsküdar’da seçmen kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

Erdoğan’ın Kütüğünde Fazla Seçmen Skandalı

Türkiye, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne hazırlanıyor. Seçim güvenliği tartışmaları devam ederken İstanbul’un Üsküdar İlçesi Kısıklı Mahallesi’nde pek çok seçmenin kaydında usulsüzlük olduğu tespit edildi.

Askıda seçmen listelerini bina üzerinden değerlendirdiklerini ifade eden CHP Kısıklı Mahalle Temsilcisi Fevziye Bayat, “Kısıklı Mahallesi’nde 107 seçmen tespit ettik bu yolla. YSK İlçe Seçim Kurulu’na bildirildi. Sivil polislerin yaptığı çalışmanın ardından 68 kişi için itiraz kabul edildi” dedi.

Kısıklı Muhtarı Erkan Kalkan’ın hanesinde görünen iki kişinin seçmen kayıtlarının dondurulduğuna dair belge

Muhtarın hanesinde 11 seçmen

Kısıklı Mahalle Muhtarı Erkan Kalkan’ın hanesinde de 11 seçmen gözüktüğü belirlendi. YSK, buradaki seçmenlerden yalnızca 2 kişinin seçmen kaydının dondurulmasına karar verdi.

Turist Çamlıca Caddesi’nde ve Diriliş Sokak’ta belirtilen numaralarda bina olmamasına karşın seçmen kayıtları bulunuyor

Bina yok, seçmen çok

Bunun dışında yapılan çalışmalarda bina olmayan sokaklara dahi seçmen yazıldığı da tespit edildi. Yaşananlara ilişkin gazetemize konuşan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, “Turistik Çamlıca Caddesi’nde bulunmayan 88, 92, 94 numaralara da seçmen yazılmış. Yine Kısıklı’da bulunan Diriliş Sokak’ta da usulsüzlükler var.” diye konuştu. YSK’ye reddedilen seçmenler için yarın avukat aracılığı ile itiraz yapılacak.