07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Erdoğan’a Gazilik Ünvanı Verilsin”
“Erdoğan’a Gazilik Ünvanı Verilsin”

“Erdoğan’a Gazilik Ünvanı Verilsin”

17-25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan tapeleri “Günah işleme özgürlüğüne müdahale” sözleri ile savunan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk,”TBMM, 15 Temmuz’da milletimizle birlikte bağımsızlık mücadelesi veren Cumhurbaşkanımıza gazilik payesi verilmesini değerlendirmelidir.” dedi.

“Erdoğan’a Gazilik Ünvanı Verilsin”

1732’de Tebriz’in alınması üzerine 1. Mahmut’a da gazi unvanı verildiğini ifade eden Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Osmanlı’nın son kudretli padişahı Sultan 2. Abdülhamit’e 93 harbi vesilesi ile gazilik unvanı verilmiştir. Sultan Abdülhamid, tuğrasına ve devrinde basılan paralara bu unvanını koydurmuş, hutbelerde okunması için ferman çıkartmıştır. Sakarya Muhaberesi’nin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesi de Selçuklu ve Osmanlı geleneğinin bir devamıdır.

Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk, laikliğin ve soyadı kanununun kabulünden sonra da manevi yönü bulunan gazilik unvanını kullanmış bir liderdir. TBMM, 15 Temmuz’da milletimiz ile birlikte bağımsızlık mücadelesi veren ve Afrin ile uluslararası terör örgütlerine karşı hazırlanan ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımıza gazilik payesi verilmesini değerlendirmelidir.”

AKP’li Külünk, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan’a gazilik payesi verilmesinin, hem bir geleneğin devamı hem de uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin kararlılığını gösteren bir nişane olacağını kaydetti.

17-25 ARALIK’I ‘GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE’ DİYE ELEŞTİRMİŞTİ

Erdoğan’a gazilik ünvanı verilmesini öneren AKP’li Metin Külünk, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından katıldığı canlı yayında operasyonu “Günah işleme özgürlüğüne müdahale” sözleri ile eleştirmişti.