07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Dönemin Önde Gelen yazarları Çanakkale’yi Ziyaret Etmişti”
“Dönemin Önde Gelen yazarları Çanakkale’yi Ziyaret Etmişti”

“Dönemin Önde Gelen yazarları Çanakkale’yi Ziyaret Etmişti”

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları:

“Dönemin Önde Gelen yazarları Çanakkale’yi Ziyaret Etmişti”

Bu ziyaretin amacı askerlerimize destek olmaktı. Çok güzel bir ziyaret oldu. Kritik dönemlerde, sanatçılarımızın, sporcularımızın diğer kanaat önderlerinin devletimizin yanında durmasından daha doğal bir şey olamaz. Hiç kimse oraya şov olarak gitmedi. Olgun bir şekilde askerlerimizle birlik beraberlik içinde bir akşam geçirdiler. Onlara teşekkür ettiler, şehitlerimizi tekrar yadettik. Bu harekatın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiş olduk. Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’ndaki başarısını hazmedemeyen çevreler olduğunu gördük.

Ana muhalefet lideri bu konuya çok seviyesiz şekilde müdahil oldu. Sanatçılara yönelik ağır ifadeler kullandı. Kore Savaşı’ndan Kıbrıs Harekatı’na, son olarak da 15 Temmuz’a kadar bütün kritik dönemlerde sanatçılarımız, sporcularımız milli bir duyarlılıkla askerimizin, devletimizin yanında olmuştur. 1915’te Çanakkale zaferinden birkaç ay sonra bir grup yazar Çanakkale’ye davet edilir. Mehmet Emin Yurdakul, Ahmet Ağaoğlu, Ömer Seyfettin.. gibi dönemin önde gelen yazarları Çanakkale’ye gitmişlerdir. İstiklal Harbi sürecinde benzer tabloların yaşandığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinin sanatçılar ile temas içinde olduğunu biliyoruz. Onların desteğini aldığını, görüş alışverişlerine bulunduklarını biliyoruz. Müzeyyen Senar gibi, Faruk Nafız Çamlıbel, Halide Edip Adıvar gibi birçok müzisyen, yazar, ressamın katkı sağladığını görüyoruz.”

Ünlülerin Hatay ziyareti sırasında çektiği selfieyle gündeme gelen asker görevden alındı mı?

ani bir tabloydu. Bu ziyaretin amacı bir askerimizin acılarını paylaşmak iki hala cephede olan askerlerimizin moralini yüksek tutmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu bir kaç şey söyledi. Biz şehit yakınlarının evlerine her zaman gittik. Kendileri de gitsinler hatta kamuflaj giysinler. Görevden alındığına dair bize bir bilgi ulaşmadı.