07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Canlı Yayında Küfre Cezaya Havuz Çamuru
Canlı Yayında Küfre Cezaya Havuz Çamuru

Canlı Yayında Küfre Cezaya Havuz Çamuru

RTÜK, Turkuvaz Medya Grubu’na ait “aSpor” kanalına, 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Arena stadının yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle yapılan yayında küfür edildiği gerekçesiyle ceza kesti. RTÜK’ün kararı ile ilgili olarak aynı medya grubuna ait Sabah gazetesinin önceki günkü sayısında, “aSpor’a skandal ceza” başlıklı bir haber yayımlandı.

Canlı Yayında Küfre Cezaya Havuz Çamuru

Afrin harekâtının gerçekleştirildiği dönemde RTÜK’ün aSpor’a ceza kesmesinin soru işareti oluşturduğunun belirtildiği haberde, “Bugüne kadar en fazla ceza kesilen kurum olan Turkuvaz Medya’ya yönelik karar için Cumhuriyet, Birgün, Evrensel gibi gazetelerin RTÜK’e baskı yaptığı iddiaları öne çıktı” denilmesi dikkat çekti.

8’e karşı 1 oyla

Sabah gazetesi, aSpor’a verilen cezanın Cumhuriyet gazetesinin de aralarında bulunduğu 3 gazetenin baskısıyla verildiği yönündeki iddiayı haberleştirse de üst kurulun oyçokluğu ile verilen kararında AKP kontenjanından seçilen üyelerin de imzası var. Edinilen bilgiye göre RTÜK’ün AKP’li başkanı İlhan Yerlikaya dahil 4 AKP’li üyesi, aSpor’a söz konusu yayın nedeniyle ceza verilmesi gerektiği yönünde oy kullandı, bir AKP’li üye ise ret oyu kullandı. Ceza 8’e karşı 1 oyla kesildi.

Cezanın ardından, o dönemki yayında küfreden eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu ise “Biz spor adamıyız. O anlık kızgınlıkla bir şey söyledim. O hain saldırıdan şehit olanlar arasında yakınları var mı? Ben o gece halkın sesi, vicdanın sesi oldum. Ama belli grupların sesi olmuşlarsa içlerinde AK Partili olan varsa CHP’li, MHP’li olan varsa onları tebrik ederim. Demek ki ikili oynuyorlar” dedi.