07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çakarlı Milli Eğitim Müdürü İçin Emniyet Seferber Olmuş
Çakarlı Milli Eğitim Müdürü İçin Emniyet Seferber Olmuş

Çakarlı Milli Eğitim Müdürü İçin Emniyet Seferber Olmuş

Milli Eğitim Müdürüne çakar cezası yazan polis memurunun avukatı konuştu: Müvekkilim Milli Eğitim Müdürü’nü 50 dakika bekletmemiş. Peş peşe arayan, mobing yapan müdürlerine telefondan cevap vermek zorunda kaldığı için işlem yapamamış” diye konuştu.

Çakarlı Milli Eğitim Müdürü İçin Emniyet Seferber Olmuş

Türkiye günlerdir durdurduğu çakar lambalı araçta bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile tartışan ve açığa alınan polis memuru N.Ç.’yi konuşuyor. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan açıklama geldi. Çalışkan, polis memurunun cezadan dolayı değil 50 dakika beklettiği için açığa alındığını söyledi, “Biz polisiz, kanunlar neyi emrederse onu uygularız. Kimseyi ayırmayız. Polisin hiç kimseyi keyfi bekletmeye ne bir hakkı ne de yetkisi vardır. Müfettiş atadık” dedi. Polis memurunun avukatı ise “Müvekkilim Milli Eğitim Müdürü’nü 50 dakika bekletmemiş. Peş peşe arayan, mobing yapan müdürlerine telefondan cevap vermek zorunda kaldığı için işlem yapamamış” diye konuştu.

Akşam’ın haberine göre Mustafa Çalışkan, “2017 yılında 22 milyon kişiye GBT yaptık. Her gün 100 bin kişiye GBT yapıyoruz. Tek bir şikayet gelmedi. Buradaki sıkıntı polis memurunun görevini doğru yapmamasıdır. O gün aracı çakar olduğu için durduruyor. Kendisi trafikçi değil. Hemen trafik ekibini çağırması gerekirdi. Bunu yapmıyor. 50 dakika boyunca aracı bekletiyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı olay yerine gelene kadar aracı salmıyor. Nitekim gereken yapılıyor ve 106 TL ceza kesiliyor. Konunun İl Milli Eğitim Müdürü’yle bir ilgisi yoktur. O gün araçta o hareket kime yapılırsa yapılsın aynı şeyi yapardık. Biz polisiz, kanunlar neyi emrederse onu uygularız. Kimseyi ayırmayız. Polisin hiç kimseyi keyfi bekletmeye ne bir hakkı ne de yetkisi vardır. Müfettiş atadık. En ince noktasına kadar konunun takipçisi olacağım” dedi.

Milli Eğitim Müdürüne ceza yazdığı için açığa alınan polis, amiri hakkında suç duyurusunda bulundu

POLİSİN MERUNUN AVUKATI KONUŞTU

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin 34 MEM 05 plakalı kiralık Audi aracını, çakar kullandığı gerekçesiyle durdurunca açığa alınan polis memuru N.Ç’nin avukatı Bilal Sadık Yurtçu ise “Müvekkilim iddia edildiği gibi Milli Eğitim Müdürü’nü 50 dakika bekletmemiş. Peş peşe arayan, mobing yapan müdürlerine telefondan cevap vermek zorunda kaldığı için işlem yapamamış. Sadece bir müdür 13 dakika görüşmüş. Bu sırada da 5 cevapsız çağrı var telefonda. Hepsini savcılığa verdik” dedi.

‘SENİN ÇOCUĞUN VAR MI?’

Avukat Bilal Sadık Yurtçu, o gün müvekkilini arayan bir şube müdürünün tehdit ettiğini, “Ben vatandaşa işlem yaparken bu tip kişilere işlem yapmayayım mı” diye itiraz eden müvekkiliyle aralarında şöyle bir diyaloğun geçtiğini anlattı:

Müdür: Senin çocuğun var mı?

Müvekkil: Var.

Müdür: Yarın okulda işi olsa ne yapacaksın

Müvekkil: Müdürüm illegal bir şey talep etmiyorum çocuklarım için. Sizin illegal bir işiniz mi var. Zaman geçiyor, beni engelliyorsunuz dedim. Tutanak tutacağım, sizden şikayetçi olacağım.

“CEZAYI PLAKAYA YAZARSIN”

Sonrasını şöyle anlatıyor Avukat Bilal Sadık Yurtçu: “İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. oraya kadar gelmiş. ‘Sen kimsin, sana ulaşamıyoruz’ diye bağırmış. Evrakı müvekkilimin elinden alıp adamları göndermiş. Müvekkilim ‘Bunu yapamazsınız bu suç’ diye itiraz edince ‘Cezayı plakasına yazarsın’ demiş.

ÜÇ ÇOCUK BABASI

Bayrampaşa Emniyetinde baş polis olarak görev yaparken Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde geçici olarak gönderilen müvekkilim üç çocuk babası. 18 yıldır emniyete hizmet ediyor. Açığa alındığı için maaşından kesinti yapıldı. Eşi ev hanımı. Bu durum onun ekonomik durumunu olumsuz olarak etkiledi. Hakkında soruşturma açıldı ama ifadeye bile çağırmadılar.”