07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Beni Korumakla Görevli Özel Harekatçı IŞİD’in Arkasında Namaza Durdu”
“Beni Korumakla Görevli Özel Harekatçı IŞİD’in Arkasında Namaza Durdu”

“Beni Korumakla Görevli Özel Harekatçı IŞİD’in Arkasında Namaza Durdu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Halk TV’de Fatih Ertürk’ün konuğu oldu. Yılmaz yandaş medyanın hakkında başlattığı karalama kampanyasına çok sert yanıtlar verdi. Bugüne kadar anlatmadığı gerçekleri ilk kez açıkladı.

“Beni Korumakla Görevli Özel Harekatçı IŞİD’in Arkasında Namaza Durdu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Erdoğan, bakanları ve yandaş medyanın hakkında başlattığı karalama kampanyasına çok sert cevaplar verdi. 2014 yılında Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskında konsoloslukta olan Özel Harekat Polisi Abdülsettar Yaşar’ın A Haber’e yaptığı açıklamalara oldukça sert yanıt veren Yılmaz Yaşar’ın IŞİD ile işbirliği içerisinde olduğunu yetkililere söylediğini ancak buna rağmen bu ismin korunduğunu açıkladı.

Toplumsal.com.tr’de yer alan habere göre, Yılmaz yalanlarla hedef alındığının altını çizerek, “Eğer AKP’den siyasete girmiş olsaydım heykelimi dikmiştiniz, bu kadar alçalmayın” dedi. Yılmaz 101 günlük esaret sırasında yanında yer alan bazı konsolosluk çalışanlarının IŞİD’in arkasında namaza durduğunu ifade ederek, Ben artık bu işin arkasında başka birşey arıyorum, bu iş başka bir yere gidiyor” diye konuştu. Yılmaz konsolosluk çalışanlarıyla beraber Türkiye’ye teslim edilişini de MİT’in gerçekleştirmediğini açıkladı. Yılmaz “AKP’liler açıklasın, bizi kim getirdi? Onlar konuşursa ben de konuşacağım” dedi.

“O İFTİRACI IŞİD’E YAKIN”

“O kişi Arapça bilen, Musul Başkonsolosluğu basılmadan hemen önce gelen bir isim. Benim şüphelerim olduğu bir tip, düşünce olarak IŞİD’e yakın olan bir tip. Bakın Musul baskınında bir anda “Arapça biliyorum” diyerek ortaya çıkıyor. IŞİD’in belgelerini bana imzalatmak istiyor ben reddediyorum. Döndükten sonra bunların IŞİD ile ideolojik yakınlığı olduğunu söyledim. Bunlarla ilgili bir işlem yapın dedim. Ya Fatih Bey biliyor musunuz? Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, ne görevden alması bunları terfi ettirdiler.

YA BENİ ÖLDÜRECEKSİNİZ YA DA BEN SİZİN YAKANIZA YAPIŞACAĞIM

“İçişleri Bakanlığı’ndan talimat verdiler, benim çatışın dememe rağmen ‘hayır kesinlikle çatışmayın talimatı’ geldi. Alayına başkaldırıyorum. Madem siz devletin itibarını düşünmüyorsunuz, ben hiç düşünmüyorum. Ya beni öldüreceksiniz ya da ben sizin yakanıza yapışacağım”

IŞİDÇİLERİN ARKASINDA NAMAZA DURDU

“Beni korumakla yükümlü Özel Harekatçı IŞİD’çilerin arkasında namaza durdu. O adamla ilgili şüphelerim var. IŞİD’le bu kadar içli dışlı, nedir bu samimiyet? Bu utanmaz herifler şimdi iftira atıyor. Bunu konuşturan kimse bununla işbirliği yapıyor. Bunların hemen yargılanması lazım”

AKP’DEN SİYASETE GİRSEYDİM HEYKELİMİ DİKERLERDİ

“Bu kadar küçülmeyin, AKP’den milletvekili olsaydım. Şimdi benim anıtlarımı dikmiştiniz. Sizin neyden korktuğunuzu biliyorum. Ama bunlar işe yaramaz.

BİZİ TÜRKİYE’YE KİM GETİRDİ AKP AÇIKLASIN!

“O siyasilerden bir çıksın bakalım! Bir söylesinler bakalım, bizi kim getirdi? Hadi çıksın birisi konuşsun bakalım. Bizi Türkiye’ye kim getirdi. Bir tanesi çıksın benim karşıma bütün kamuoyu önünde açıklayacağım. Meydan okuyorum benimle yüz yüze bir çıksın açıklasın! Nasıl olmuş, ne olmuş, FETÖ’cüler nerede duruyormuş? Bir bir açıklayacağım…”

NE OLMUŞTU?

Öztürk Yılmaz’ın Zeytin Dalı Harekatı’nda TSK ile birlikte Afrin’e giren Özgür Suriye Ordusu hakkındaki uyarılarının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken ÖSO Mehmedimle teröristleri yok ediyor” sözleriyle CHP’li ismi hedef tahtasına oturtmuştu.

Erdoğan’ın ardından kabine üyeleri ve yandaş medya sistematik bir saldırıya başlayarak 2014 yılında IŞİD tarafından esir alınan Öztürk Yılmaz’a ağır ithamlarda bulunmuştu.