07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Akşener’in Erdoğan’a Sorduğu Anket Ortaya Çıktı
Akşener’in Erdoğan’a Sorduğu Anket Ortaya Çıktı

Akşener’in Erdoğan’a Sorduğu Anket Ortaya Çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, AKp Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a “Şu araştırma sonuçlarını açıkla kardeşim” dediği anketin AKP’de hayal kırıklığı yarattığı, Erdoğan’ın oy oranının yüzde 44 olduğu iddia edildi.

Gazete DuvaR’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘anket yaptırmayın’ talimatından sonraki ilk kamuoyu yoklamasının iktidar partisinde hayal kırıklığı yarattığı konuşuluyor. Ankete göre ‘Afrin Harekatı’nın, ‘Cumhur İttifakı’na katkısı yüzde 1 civarında kaldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Saadet Partisi ile ittifak yapmayı isteriz’ açıklamasının da iktidar partisinde rahatsızlık yarattığı konuşuluyor. Çünkü AKP’nin o anketinde, “İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakına oy verir misiniz?” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı yüzde 32 çıktı.
AKP, ‘Şu anda bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa olası adaylar yüzde kaç oy alır?’ diye de sordu. Ankete göre ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 44’te kaldı.

AKŞENER’İN OY ORANI YÜZDE 26

Yine aynı kamuoyu yoklamasında İYİ Parti lideri Akşener’in oy oranı yüzde 26 çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 20.2 olarak tespit edildi.

ANKETTE İLHAN KESİCİ DETAYI

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin de sorulduğu ankette, seçmenin yüzde 21’i Kesici’ye oy vereceğini söyledi.

HALUK KOÇ YÜZDE 18

Ankette, CHP’nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde yüzde kaç oy alacağı da soruldu, cevap: yüzde 18.

ANKETİN SÜRPRİZ İSMİ: İLKER BAŞBUĞ

Anketin bir sürpriz ismi de var: İlker Başbuğ. ‘Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u Cumhurbaşkanı olarak görmek’ isteriz diyenlerin oranı yüzde 22 çıktı.