07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “3 Kasım’ı Beklemeye Gerek Yok”
“3 Kasım’ı Beklemeye Gerek Yok”

“3 Kasım’ı Beklemeye Gerek Yok”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim için tarih verdi. Bahçeli, “Türkiye’nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019’a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. 26 Ağustos 2018 günü seçim yapılmalıdır” dedi. Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı öncesinde “Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın görüşeceğiz” dedi. Bahçeli, 3 Kasım 2002’de de ortağı olduğu hükümeti seçime zorlamıştı. MHP o seçimde meclis dışında kalmıştı.

“3 Kasım’ı Beklemeye Gerek Yok”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “”Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’u beklemek mümkün değildir.Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en demokratik, en akılcı yoldur.” dedi.

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin erkene alınarak 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılması mesajını verdi. Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’u beklemek mümkün değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye’nin bekası açısından Cumhur İttifakı’nın korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye’nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım’a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki, gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en demokratik, en akılcı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye’ye pusu kuranları pususunda boğalım. Tercih büyük Türk Milleti’ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti’nin lehinedir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, BAHÇELİ’YLE GÖRÜŞECEĞİNİ AÇIKLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı öncesinde “Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın görüşeceğiz” dedi

 

 

“İTTİFAKLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME MİLLİ BİR DURUŞUN TEZAHÜRÜDÜR”

“16 Nisan 2017 tarihinde yapılan tarihi halk oylamasıyla aziz milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tamam demiştir. Demokrasinin gereği olarak her partinin saygı göstermesi haktır. Dün cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabulünü geride bıraktık. Yasama yürütme yargı organlarının kendi içinde daha güçlü yapıya kavunması sistemin taşıyıcı kolonlarıdır. Geride bıraktığımız yılda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ittifak yapılmasının zemini hazırlanmıştır. İttifakla ilgili yasal düzenleme milli duruşun bir tezahürüdür. Bu duruşu tanımama çabalarına şahit olduğumuz bir gerçektir. Biz 2023’ün güçlü Türkiye’sine ulaşmak için hedef birlikteliği yapıyoruz. Biz 7 Ağustos Yenikapı ruhuna sadığız.”

CHP’YE OHAL TEPKİSİ

“CHP’nin 81 ilde düzenlediği eylem ruhen hastalıktır. Yürüdüler olmadı, şimdi oturmaya başladılar. Oturdukları zaman kalkmayı bilmezler. CHP ister amuda kalksın ister cambazlık yapsın sonuçsuzdur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş yoktur. CHP’nin küçük aklı iç ve dış tehditler ortadan kalkana kadar OHAL’e engel olamayacaktır. Cumhurun kararı açık ve nettir o da güçlü ve tam bağımsız Türkiye’dir. CHP eğer şikayetini dinleyen bulursa gitsin Cibali Karakolu’na anlatsın.”

ELEŞTİRİLERİMİZİ MUHATAPLARIMIZIN YÜZÜNE SÖYLERİZ

“Yeri gelirse saklı tuttuğumuz eleştirilerimizi muhataplarımızın yüzüne söyleriz. CHP gibi olamayız, çürük ipten tutamayız. Terörün siyasi şubesine hoş görülü bakamayız. Biz biliyoruz ki katranı kaynatmakla olmaz şeker, insanın cinsi neyse döner dolaşır yine ona çeker. Kalbimiz Türklük için çarpar”