07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yurtdışı Oylamada Skandal
Yurtdışı Oylamada Skandal

Yurtdışı Oylamada Skandal

16 Nisan‘daki yeni anayasa referandumu için yurtdışı oylamalarına ilişkin skandal bir fotoğraf ortaya çıktı. Oy verme işlemi başlamadan önce çekilen fotoğrafta, pusulalar başkonsolosluklara ulaştırılmadan, Duisburg‘daki AKP yöneticilerinden Ahmet Duran mühürlü oy pusulası ile poz veriyor.

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre;Amanya’nın Duisburg  kentinde, AKP yöneticilerinden Ahmet Duran 11 Mart 2007 tarihinde AKP’nin Duisburg seçim koordinasyon merkezinde çektiği bir fotoğrafı Facebook hesabından paylaştı. Fotoğrafta Duran’ın elinde mühürlü bir oy pusulası olduğu görülüyor. Oysa YSK’nın 16 Nisan referandumunda kullanılacak mühürlü oy pusulalarının sevkıyatı 12 Mart’ta başlamıştı.  YSK, mühürlü oy pusulalarını 12-18 Mart tarihleri arasında yurt dışı temsilciliklere gönderdi.

AKP’li yönetici: Eğitim amaçlı gönderilen pusula, YSK: Böyle bir uygulamamız yok

Fotoğrafı paylaşan AKP’li yaptığı açıklamada, “söz konusu oy pusulasının kendilerine eğitim çalışmaları esnasında sandık görevlilerini bilgilendirmek amaçlı gönderildiğini” öne sürdü. Ancak YSK bu iddiayı da yalanladı. YSK yetkilileri “eğitim amaçlı oy pusulası gönderme gibi bir uygulamanın olmadığını” açıkladı.