07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yeşilay’dan Milli Eğitime Camiye Gidin Talimatı
Yeşilay’dan Milli Eğitime Camiye Gidin Talimatı

Yeşilay’dan Milli Eğitime Camiye Gidin Talimatı

Yeşilay Diyarbakır Şubesi’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “talimat” gibi bir yazı gönderilerek, ildeki rehber öğretmenlerin bir camide gerçekleştirilecek uyuşturucu konulu toplantıya “zorunlu olarak katılım sağlanması” konusunda gerekli işlemlerin yapılması istendi.

Yeşilay’dan Milli Eğitime Camiye Gidin Talimatı

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral’ın haberine göre, Yeşilay Diyarbakır Şubesi’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “talimat” gibi bir yazı gönderilerek, ildeki rehber öğretmenlerin bir camide gerçekleştirilecek uyuşturucu konulu toplantıya “zorunlu olarak katılım sağlanması” konusunda gerekli işlemlerin yapılması istendi.

Valilik de bu talimat yazısına “olur” onayı verdi. Bir derneğin Milli Eğitim ve Valiliğe talimat yazısı yazamayacağını vurgulayan Eğitim Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Başkanı Abbas Şahin, Valilik onay verdiğinden toplantıya katılmak istemeyen öğretmenler hakkında soruşturma açılabileceğini söyledi.

‘Dernek talimat veremez’

Bir devlet memurunun bir dernek tarafından bir toplantıya katılmaya zorlanmasının yasal olmadığını belirten Eğitim Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Başkanı Abbas Şahin, “Derneklerin tüzükleri vardır. Üyeleri üzerinden derneklerin amaç ve çalışma alanlarına ilişkin çalışma yaparlar. Fakat bir dernek resmi bir kurum olan milli eğitime ve valiliğe, bir memuru zorunlu olarak bir toplantıya katılacaksın diye talimat yazamaz. Bunu yaparken, uyuşturucu ile mücadele gibi yüksek toplumsal hassasiyetler üzerinden hareket ediyorlar. Evet bağımlılıkla mücadele edelim ama bunu öğretmenleri camide toplayarak yapmak bir art niyetliliktir” dedi.

Dava açarız

Bir sürü önce rehber öğretmenlik ile ilgili yönetmelik değiştirilerek mesleki yapının içinin boşaltıldığını vurgulayan Şahin, “Ortada bir Valilik oluru bulunduğu için talimata uymayan öğretmenlerle ilgili soruşturma başlatılma ihtimali var. Ama biz de eğer soruşturma açılır ise bir üyemiz hakkında, karşı dava açacağımızı belirtiyoruz” diye konuştu.

İşte o talimat yazısı;