07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yazboz Eğitim Sistemi
Yazboz Eğitim Sistemi

Yazboz Eğitim Sistemi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan havuz medyasında canlı yayına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan ‘ Ben TEOG olayını yanlış buluyorum. TEOG kaldırılmalı’ dedi. Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de gerçekleştirme kararı aldığı bağımsızlık referandumuna ilişkin “Sayın Barzani, bizim bu konuda ne düşündüğümüzü gayet iyi biliyor. Yaptığı açıklama, bana göre hakikaten çok çok yanlış bir açıklama. Çünkü bizim yıllardır Irak’ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor” ifadelerini kullandı.

Yazboz Eğitim Sistemi

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Barzani’nin açıklaması siyasi acemiliktir”

“Barzani’nin açıklaması çok yanlış. Bunu akıl tutulmasından öte bir şey olarak görüyorum, bu ciddi manada bir siyasi acemiliktir, böyle bir siyaset anlayışı olmamaz.. Bizim Irak’ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor. Bunu bildiği halde Kerkük özellikli bir bölge bunu da bildiği halde kalkıp hala buralarda kendisine göre bazı operasyonlar yapma gayreti içerisine girmesini hiç doğru bulmuyorum. Biz en zor dönemlerinde yanlarında olduk ve hala yanlarındayız. Ancak bu atılan adımlar bizi yeni bir karar sürecine itti.

Şimdi ABD dönüşü 22’sinde bu referandum olayını da gündeme aldığımız MGK toplantısını öne aldık ve bu toplantıyı ayın 22’sinde saat 15’te yapacağız. Bu konuyla ilgili nihai kararımızı da bizler teklif olarak hükümet de Bakanlar Kurulu olarak ayın 22’sinde verecek. Demek ki bir şeyler anlamamış.”

 

“17-25 Aralık ile aynı”

“Zafer Bey’le ilgili ve bunun yanında Halk Bankası’nın alt yöneticileriyle ilgili kararın da yine nasıl bir organizasyonun neticesi olduğu ortaya çıkıyor. Bu, 17-25 Aralık sürecinde buradaki FETÖ ekibinin o soruşturmalarında geçen ifadeler neyse aynı şimdi burada geçiyor. Hiç mi hiç ilgisi alakası olmayan veya bakanlık süreciyle, bakanlık sürecinin dışındaki dönemleri kapsayan garip ifadeler var orada. Konuya da hakim değiller. Bu şekilde, Zafer Bey’le ve diğerleriyle ilgili o hazırladıkları soruşturma beyanının içerisinde bunlar var.”

“Tanrıkulu terörirst ağzıyla konuşuyor”

“İnlerine gireceğiz, inlerine. Benim şehitlerimin, on binlerce şehidimin hesabını soracağız. Sonuna kadar, üzerine üzerine gideceğiz. Biz Kılıçdaroğlu’nun hatırı için geri vitese takamayız. Öbürü zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor. Sen Genel Başkan’san önce, bu adama diyeceksin ‘Sen ne konuşuyorsun? Senin bu ağız, Kandil’dekilerin ağzı’. Zaten bunlar aynı ağzı kullanıyorlar. Biz insansız hava araçlarını elde edebilmek için yıllarca çalıştık.”

“Cenazede yaşananlar çok üzücü”

 

“Aysel Tuğluk’un cenazesinden yaşananlar çok üzücü. Bizim değerlerimizde, bizim dinimizde böyle bir şey yok dedim. Gerekirse uçak tahsil edelim, kendi topraklarında defnedebilsinler dedim. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette.İçlerinde alkollü olanların da olduğunu da bakanımız söyledi. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor”

“Yunanistan aldığında bir uygulama yapmadınız”

“Stoltenberg, bu konuda NATO’nun aslında kuralını ortaya koydu. Şimdi; yıllar önce Yunanistan S-300 aldı. Herhangi bir uygulama yaptınız mı? Yapmadınız. Şimdi biz, aynı ülkeden S-400 ile ilgili anlaşma yaptık, rahatsız oldunuz. Peki, siz verdiniz de biz almadık mı? NATO ülkelerinden bize böyle bir destek verildi mi, füze konusunda? Hayır, istedik, vermediler. Şimdi biz başımızın çaresine bakacağız. Bir başka yerden bulduk, oradan alacağız. İstediğim yerde bu anlaşmaları yapar, adımlarını da atarız. Daha bizim bu çeşitlendirmemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecek. Buna müdahale yetkileri yok. NATO’nun kendi kuralları içerisinde de yok ve bu yapılan uygulama tamamen Türkiye’nin güçlenmesini engellemeye yönelik bunlar adımlardır.”

“TEOG olayını istemiyorum”

“Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. TEOG kaldırılamalı. Biz TEOG ile mi geldik? Gelirsin puanınla girmen gereken yere girersin. Bindirilmiş kıtalara dönüyoruz olmaz. Bu yıl lisans öğrencilerine kredi ve burs 470 TL olarak ödenecek. Yüksek lisans öğrencilerine 940 TL ödenecek.”