07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yargıya Talimat Kavgası

Yargıya Talimat Kavgası

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın açıkladığı yargıya talimatın belgesine ilişkin açıklama yaptı. Yazıcı, belgenin yargıya talimat değil, şikayet olduğunu savundu.

Yargıya Talimat Kavgası

İşte AKP’li Hayati Yazıcı’nın “yargıya talimat” belgesi ile ilgili o açıklaması;

“Hayretle karşıladım. Anayasa’nın 138’inci maddesi ile bu belgeyi telif etmek hukuk fakültesi eğitimi almış bir kişiye yakışmaz. 138 madde mahkemelerin bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altına alır. Görülmekte olan dava ile ilgili soru sorulamaz, hiç kimse yargı organlarına talimat veremez ama vatandaşın şikayet hakkını, ihbar hakkını anayasal hiçbir düzenleme ortadan kaldıramaz. Vatandaş mahkemelerde hak arar. O kadar özenle yazılmış ki… Cumhurbaşkanımıza iftira niteliği içeren bir yayın yer almış. Bu yayını dikkate alan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı, suç duyurusunda bulunuyor. Bu şikayettir. Kesinlikle Anayasa’nın 138’inci maddesiyle ilişkilendirilemez.”

Yazıcı, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar’ın yargılandığı davada AYM’nin verdiği karara ilişkin ‘Saygı duymuyorum’ dediğinin hatırlatılması üzerine, “Çok kopuk söylemler. Karma karışık söylemler. Bir değerlendirme yapmıyorum” diye geçiştirdi.

İşte Hayati Yazıcı’Nın o açıklaması;

İşte CHP’li Bülent Tezcan’ın açıkladığı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği o talimat yazısı;