07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yargının Pedofili Savunucusu ile Sınavı
Yargının Pedofili Savunucusu ile Sınavı

Yargının Pedofili Savunucusu ile Sınavı

“6 yaşında çocukla evlenilir” diyen pedofili savunucusu ve Sosyal Dıku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, hakkındaki haberlere ve tweetlere yayın yasağı kararı aldırdı. Kararın gerekçesi ise “kişilik haklarına saldırı, kamuoyunda küçük düşürmek iddiası.

İşte o karar;

Yasak kararı ” iftira” gerekçesiyle verildi

Mahkemenin kararıona göre, yasak “iftira” gerekcesiyle verildi. Yani bu karara göre Nurettin Yıldız “6 yaşında çocukla evlenilir” demediğini savunuyor. Gazeteport başta olmak üzere pedofili savunucusu Nurettin Yıldız’la ilgili haberler kararla bir bir haber sitelerindenden kaldırıldı.

 

Oysa Yıldız hakkındaki soruşturma düşünce özgürlüğü diye yok sayılmıştı

2015’de istanbul başsavcılığı 2015/20414 nolu soruşturmada pedofili savunucusu Nurettin Yıldız’ın sözlerini “ifade özgürlüğü” saymış ve kovuşturmaya gerek görmemişti. Yani hem “ifade özgürlüğü” ile bu sözleri söylediğini kabul edip soruşturmadan kurtarıldı hem de söylemedim deyip yasak kararı aldırdı. Daha da acayibi “6 yaşında çocukla evlenilir” sözlerinin bulunduğu videoyu ticari ürün olarak tescil ettirdiler.  Ticari ürün olunca da telif hakkını gerekçe gösterip “6 yaşında çocukla evlenilir”sözlerinin olduğu videoyu her yerden sildirildi. Oysa videonun orjinali mahkemeye de sunuldu.

 

Pedofili savunucusu Nurettin Yıldız’ın dava açtığı isimlerden biri de gazetecei Mustafa Hoş’tu.. Hoş mahkemenin kararına sosyal medyada yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

İşte gazeteci Mustafa Hoş’un o paylaşımları;