07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Yargı, Hiç Bu Kadar Tarafsız ve Bağımsız Olmamıştı”
“Yargı, Hiç Bu Kadar Tarafsız ve Bağımsız Olmamıştı”

“Yargı, Hiç Bu Kadar Tarafsız ve Bağımsız Olmamıştı”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısında düğmesi olmayan cübbesinin yakasını iliklemeye çalışan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, CHP’nin Çanakkale’nin Kocadere mevkiinde düzenlediği Adalet Kurultayı sonrası yayımlanan “sonuç bildirisi”ne tepki gösterdi. Güngör, “Yargı, hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı” iddiasında bulundu.

“Yargı, Hiç Bu Kadar Tarafsız ve Bağımsız Olmamıştı”

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyon sırasında Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zührü Arslan’ın AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a “eğilerek” selam vermesi sosyal medyada tepki çekti. Hukukçular bu kareyi “Yargı teslim edildi” olarak yorumladı.

 

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, adaletin bağımsızlığını sembolize etmesi için düğmesiz yapılan cübbesini Erdoğan’ın karşısında iliklemeye çalışmıştı. Güngör, 5 Mayıs 2016’da da Erdoğan’ın Rize ziyaretine katılarak Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’le birlikte çay hasadı yapmıştı.

 

“Sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı”

Resepsiyona katılan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Zerrin Güngör ile görüşmesini şöyle aktardı:

“Gecenin ilerleyen saatlerinde Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’e rastladım. “Nasılsınız? Son dönemde yargıyla ilgili eleştirilere ne diyorsunuz?” diye sorunca bam teline bastığımı anladım. Çok rahatsızdı bu durumdan Zerrin Hanım. “Yargıyı bu şekilde malzeme yapmak, töhmet altında bırakmak bütün Türkiye’ye zarar verir. CHP eski yargı düzeni değiştiği için çok rahatsız. Bakın, yargı taraflı deniyor. Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı. Şundan emin olun ki, şimdiye kadar herhangi bir kararımızla ilgili en ufak bir telkin, telefon, uyarı almadım, almadık. CHP, Adalet Kurultayı’ndan sonra yayınladığı bildirgeyle ne yapmaya çalışıyor? Aslında ben biliyorum. Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu. Şimdi artık yargı bunu yapmıyor. O nedenle rahatsızlar” diye konuştu. Zerrin Hanım’dan konuştuklarımızı yazabileceğimin teyidini aldım.”