07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yaptırım Varmış Gibi Davran Panpa
Yaptırım Varmış Gibi Davran Panpa

Yaptırım Varmış Gibi Davran Panpa

AB (Avrupa Birliği) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Reuters haber ajansına verdiği röportajda, Türkiye’deki Hollanda yatırımlarının risk altında olmadığını söyledi.

Çelik, Ankara’nın dünyaki iş çevrelerine bir çağrı yaptığını belirterek ‘Türkiye’nin yatırım açısından güvenli bir ülke olduğunu’ söyledi. Çelik, Türkiye’de yatırım yapan, ticari faaliyetleri bulunan ve istihdam yaratan Hollandalı iş adamlarının da bu çağrı kapsamında olduğunu belirtti ve “Onlar kesinlikle krizin parçası değiller” dedi.

Hollandalı Vitol’ün Petrol Ofisi’ni satın almasına Türkiye’deki bağımsız kurullardan alacağı iznin veya ING Bank’ın Türkiye’deki varlığının iki ülke ilişkilerinden etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna Çelik, “Özel sektör, iş dünyası, Hollanda’dan gelen turistler, Hollanda insanı krizin bir parçası ve muhatabı değildir” dedi.

Hollanda Cumartesi günü Türk seçmenlerle buluşmak üzere Rotterdam’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya’nın uçağının inişlerine izin vermemişti.

Bunun üzerine gelişen olaylar iki ülke arasında diplomatik bir krizin ortaya çıkmasına neden olmuştu.