07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Umarım Trump Bunu Görmez”

“Umarım Trump Bunu Görmez”

ABD‘de yayınlanan ‘The Daily Show‘un sunucusu komedyen Trevor Noah‘ın programında gündemi,  Türkiye’deki referandum süreciydi. Komedyen  Noah, Tayyip Erdoğan‘ı ti’ye aldı. “Umarın bunu Trump görmez” diyen Noah, Erdoğan’ın politikalarını eleştirerek “bu Trump” ifadesini kullandı.

“Umarım Trump bunu görmez”

Odatv’de yer alan habere göre, Erdoğan’ın kendisine binlerce odalı bir saray yaptırdığına dikkat çeken Noah, hologram kullanmasıyla da dalga geçerek “Umarım Trump bunu görmez” dedi.

Noah, programında Erdoğan’ın, diktatör olmadığına ilişkin sözlerine dikkat çekti ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan tutuklamaları hatırlattı.

“Muppet Show”

“(Erdoğan) Sesini kaybetse bile konuşmasını yapıyor” diyen Noah, programında Erdoğan’ın sesini kaybettiği dönemde yaptığı miting konuşmalarının görüntülerini paylaşarak onu “Muppet Show” adlı kukla programına benzetti.

“AB Erdoğan’dan korkuyor”

Noah, Erdoğan’ın diktatörlük tartışmalarıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

“Madem Erdoğan bir diktatör, CIA neden gidip işi halletmiyor? Birincisi, Erdoğan ABD’nin doğal müttefiki. İkincisi, AB Erdoğan’dan korkuyor, çünkü Türkiye’de 3 milyondan fazla göçmen var. Avrupa korkmuş durumda, ancak ben bunu harika buluyorum. Erdoğan’ın bir orduya bile ihtiyacı yok, göçmenleri göndermekle tehdit ediyor.”

“Bu Trump”

Erdoğan’ın Türkiye’nin muhafazakar kesimine hitap etmeye odaklandığını ifade eden Noah, bu durumu Trump’ın politikalarıyla kıyaslayarak bir benzetme yaptı ve “Bu Trump” dedi.

“Böyle bir adama nasıl oy verilir?”

Erdoğan’ın halkın ona bütün gücü vereceğini umduğunu ancak anketlerin başa baş ilerlediğini aktaran Noah, “Böyle bir adama nasıl oy verilir? Türkiye, bu kararı nasıl vereceğinizi ve bunu yapmamanız için sizi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum, aslında bir dakika, biliyorum” ifadelerini kullandı ve masasının altından çıkardığı helyum balonuyla sesini incelterek “Bunu yapmayın” dedi.

İşte o program;