07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Türkiye’yi Parlamenter Sisteme Geri Döndüreceğiz”
“Türkiye’yi Parlamenter Sisteme Geri Döndüreceğiz”

“Türkiye’yi Parlamenter Sisteme Geri Döndüreceğiz”

Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Meral Akşener önderliğinde kurmaya hazırlandıkları yeni partiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk’ten Saliha Çolak’ın sorularını yanıtlayan Halaçoğlu, partinin kuruluşuyla ilgili “Ülkenin birtakım sorunlarını çözecek projelerin hazır olması gerekiyor. Genel merkez tüzüğün hazırlanması… Kurucular kuruluyla ilgili çok önemli gelişmeler, kişiler var ama daha geniş bir kitle ile temas var. Önümüzdeki eylül olmasa da ekim ayında ortaya çıkacak parti.” dedi.

İşte Halaçoğlu’nun açıklamalarından başlıklar;

“İnsanlar artık cuma namazına gitmek istemiyor”

“İnsanlar artık cuma namazına gitmek istemiyor, siyasi propaganda merkezi haline getirildi camiler. Bundan kurtulacak bir yol lazım. ‘Bu alternatiftir’ diye güvenilecek bir siyasi yapıya şiddetle ihtiyaç var. Başta Meral Hanım olmak üzere bütün arkadaşlar rüzgâr almış durumda. Bir siyasi oluşum beklentisi var. Bu yapı kendisini ‘Sağcı’, ‘Solcu’ diye nitelendirmeden, milli refleks halinde düşünüyor.”

“Milliyetçi muhafazakâr, Atatürkçü”

“Bu parti; milliyetçi muhafazakâr, Atatürkçü olacak; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkacak parti olacak. Herkes kendini burada bulacak. AKP’nin de CHP’nin de savunduğu şeyler var burada. Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar ayağa kaldırmak için bir siyasi oluşum. ‘Türk milletinin özünden çıkmış milli bir hareket’ diyebilirsiniz.”

“Her kesim temsil edilecek”

“Bazı ilkelerden asla taviz vermeyeceklerini belirten Halaçoğlu “Kurucular kurulunu gördüğünüzde, ‘Her kesim temsil ediliyor’ diyeceksiniz. Bazı ilkelerden asla taviz vermeyeceğiz; dürüstlük. Defosu olmasın. Bundan taviz vermeyiz. Yolsuzluk gibi… Onları istemiyoruz. Cumhuriyet’in temel değerlerine aykırı tavır içinde insan istemiyoruz. Atatürk’e, Cumhuriyet’e sahip çıksın. Dini de siyasete alet edecek durumda olmasın ama inancımızın değerini bilsin. Partilerde siyaset yapanların yanı sıra partilere girmemiş kişiler de var. Küskünler partisi olmayacak. “Biz” diyoruz, “Ben” demiyoruz. Egolarımızı, nefsimize yönelik arzu ettiklerimizi bir kenara bırakıyoruz. Bizi kimse, ‘şucu bucu’ diye nitelendirmesin.”

“Türkiye’yi parlamenter hukuk sistemine döndürme niyetindeyiz”

“ Ben Batı Çalışma Grubu’nu, bunların okulları konusunda uyarmıştım. 25 sene sonra ‘Sen haklıymışsın’ diyorlar. Gerçekten hükümetin FETÖ ile mücadele ettiğine inanmam için siyasi ayağını ortaya çıkarıp bertaraf etmesi lazım. Bunu kendi siyasi çıkarları için kullanılır hale geldi. (Bu hareket bir tertip miydi?) Kendi içinizdeki yapılanmasını ortadan kaldırırsanız, samimi mücadele ettiğiniz ve tertip olmadığı ortaya çıkar. Artık 200 milletvekili de çıkarsanız iktidar değilsiniz. 50+1’i çıkarırsanız iktidarsınız. Biz buna kilitlendik. Türkiye’yi yönetmeye, Cumhurbaşkanı’nı çıkarmaya talibiz, Türkiye’yi parlamenter hukuk sistemine döndürme niyetindeyiz.

“İlk turda cumhurbaşkanlığını kazanırız”

“Hedefimiz ilk turda Cumhurbaşkanlığı’nı kazanmak. Halkın büyük çoğunluğunun bu yeni oluşuma destek vereceğini, Cumhurbaşkanı’nı ilk turda seçeceğimizi düşünüyorum. CHP’nin de milliyetçi oku var, temel değerlerine sahip çıkan şeyi var ama halkımızın bu konuda geçmiş dönemdeki hatayı görerek, bir kişiye oy vereceğini düşünüyorum. 41 ilde teşkilat kurmak yeterli seçime girmek için. Çok çabuk hallederiz, 1 hafta içinde tabelamızı koyarız. Akıl almaz bir teveccüh var. Herkes elimize sarılıyor; ‘Size güveniyoruz. Size umut bağladık’ diye. Sorunlar çok büyük. 1918 öncesi Türkiye’yi devralmış gibi olacağız.”