07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türk Yolcu Krize Neden Oldu!
Türk Yolcu Krize Neden Oldu!

Türk Yolcu Krize Neden Oldu!

ABD’de Los Angeles Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan uçaktaki Türk yolcu Anıl U. olay çıkardı. Türk yolcu koltuğa bağlanırken, uçak F-22 tipi jetler eşliğinde havaalanına indi. Anıl U. gözaltına alındı.

Türk Yolcu Krize Neden Oldu!

Habertürk’ten Gökhan Artan’ın haberine göre, 181 yolcu ve 6 kişilik uçuş ekibiyle Los Angeles Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış yapan 31 sefer sayılı uçakta alkollü olduğu belirtilen Anıl U. (25) elinde havlu, üzerinde ise battaniye sarılı şekilde uçağın ön tarafındaki tuvaletlerin bulunduğu noktada beklemeye başladı. Kabin memurları Türk yolcuyu uyardı.

Kokpit kapısını zorladı

Elinde bir dizüstü bilgisayar bulunan Türk yolcu uyarıları dikkate almadı. Airbus 321 tipi uçağın kokpit kapısına doğru yönelerek kapısını da zorlamaya çalışması üzerine kabin memurlarının müdahalesi ve bazı yolcuların yardımı ile kontrol altına alındı. Kabin memurları durumu hemen kokpite bildirdi. Bunun üzerine pilotlar hava trafik kontrol merkezine acil durum bilgisi verdi.

F-22 Raptor savaş uçağı yolcu uçağına inişine kadar eşlik etti

Uçağın arka tarafında bir koltuğa bağlanan ve kelepçe takılan Anıl U. yolcuğunun geri kalan kısmını bu şekilde tamamlarken yaşanan olay nedeniyle pilotların acil durum bilgisi sonrasında Hawaii’den havalanan iki F-22 Raptor savaş uçağı yolcu uçağına inişine kadar eşlik etti. Anıl U., uçağın inişinin ardından gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.