07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Torpil, Yüzsüzlük, Kariyer ve Yalakalık
Torpil, Yüzsüzlük, Kariyer ve Yalakalık

Torpil, Yüzsüzlük, Kariyer ve Yalakalık

AKP’li ‘Emine Sultan’ın baş döndüren yükselişi…AKP Trabzon Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Altuntaş’ın baş döndüren kariyeri…Önce KPSS’ye bile girmeden açıktan atamayla Diyarbakır Belediyesi’ne memur yapıldı. Kısa süre sonra da tayinle Trabzon’a dönüp Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı oldu…

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Emine Altuntaş, yasalardan kaynaklanan yetkiyle açıktan atamayla Özel Kalem kadromuzdan memur oldu” açıklamasını yaptı. Diyarbakır’da bir süre görev yapan Emine Altuntaş’ın tayini mart ayında memleketi Trabzon’a çıktı. Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı oldu ve jet hızıyla da il protokolüne girdi. Vali ve kaymakam, Facebook hesabında kendisini “Emine Sultan” olarak tanıtan Altuntaş’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gitti. Ayrıca AKP’nin Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar da Altuntaş’ı kutlama ziyareti gerçekleştirdi.

Kendisine “Emine Sultan” diyor

Altuntaş, Facebook’taki sayfasında adının yanında ‘Emine Sultan’ ibaresini de
yazdı.

05emire115cm

Emine Altuntaş’ın, namı diğer ‘Emine Sultan’ın, neden Trabzon’dan 550 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni seçtiği merak konusu olurken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un da Trabzonlu olması dikkat çekti. Telefonla ulaşılmak istenen Emine Altuntaş, aramalara yanıt vermedi.

Kariyeri saymakla bitmiyor

Emine Altuntaş, Facebook hesabında isminin yanına parantez içerisinde “Emine Sultan” diye de yazdı. Altuntaş’ın profilinde, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda İl Müdür Yardımcısı. Türk Kızılayı’nda Trabzon Şubesi’nde Yönetici. Radyo Aktif’te Radyo Programcısı. Önceden TBMM’de Milletvekili Danışmanı. Trabzon’da yaşıyor” bilgilerine de yer verildi.