07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Terörist Değil, Milyonların İradesidir!”
“Terörist Değil, Milyonların İradesidir!”

“Terörist Değil, Milyonların İradesidir!”

AKp genel başkanı Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesinden sonra yaptığı açıklamalarda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında “Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir terörist ki bütün benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp ondan sonra 53 Kürt kardeşimi yine Kürtlere öldürten bir teröristtir” dedi. HDP’den yanıt gecikmedi. Merkez Yürütme Kurulu tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şöyle:

“Terörist Değil, Milyonların İradesidir!”

“Basın Emekçilerinin Dikkatine:

#DemirtaşBizleriz

Almanya’da Cumhurbaşkanı sıfatıyla konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan, Hamburg kentinde yaptığı açıklamada Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için “O bir teröristtir” diyebilmiştir.

1. Selahattin Demirtaş terörist değil, HDP’nin Eş Genel Başkanı ve milyonların iradesidir. Milletvekilidir. Cumhurbaşkanlığı’na aday olmuş onurlu bir kişidir. Mücadelesi ve fikirleriyle Türkiye’de yaşayan halkların gönlünde ve zihninde yer etmiş, umut olmuş bir insandır ve siyasetçidir.

2. Erdoğan bu ifadesiyle sürmekte olan davalara ve yargıya açıkça müdahale etmekte, karar dikte etmekte, karar yazdırmaktadır. Aynı zamanda Anayasa Mahkemesi’ni açıkça tehdit etmektedir.

3. Tüm bunların yanı sıra, Erdoğan’ın Demirtaş için terörist demesinden tam bir cümle önce “Türkiye bir hukuk devletidir”, bir dakika sonra ise “Bizde yargı bağımsızdır” demesi ibretliktir ve yalandır.

4. Bir Cumhurbaşkanı’nın bu şekilde konuşması asla kabul edilebilir değildir. Erdoğan’ın bu ifadesini en sert biçimde kınıyoruz, protesto ediyoruz. Tarih kimin terörist olduğunu gösterecektir.

5. AKP Genel Başkanı’nın haddini bilmez bu sözlerinin hesabını siyaseten ve uluslararası hukuk alanında soracağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu”