07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sunucu Vatan Şaşmaz Öldürüldü
Sunucu Vatan Şaşmaz Öldürüldü

Sunucu Vatan Şaşmaz Öldürüldü

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş’taki Conrad Otel’de eski bir manken olduğu belirtilen Filiz Aker isimli kadın tarafından öldürüldü. Aker daha sonra aynı tabancayla intihar etti. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Sunucu Vatan Şaşmaz Öldürüldü

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz Beşiktaş’taki bir otelde, eski manken Filiz Aker (58) tarafından 4 kurşunla vurularak öldürüldü. Aker daha sonra kendisini de başından vurarak intihar etti. Aker’in Şaşmaz’dan 3 dakika önce odaya girdiği, Şaşmaz’ın odaya girmesinden sonra olayın yaşandığı belirlendi. Şaşmaz’ın sırtından vurulduğu, Aker’in de intihar ettiği tespit edildi.

Polisin ilk belirlemelerine göre Aker, Vatan Şaşmaz’ın sırtına 4 kurşun sıktı. Şaşmaz’ın kaçmaya çalışırken vurulduğu değerlendiriliyor. Otel odasının Filiz Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR: FİLİZ AKER 1 AYDIR OTELDE KALIYOR

İlk gelen belirlemelere göre Vatan Şaşmaz’ı öldüren ve daha sonra intihar eden Filiz Aker’in yaklaşık bir aydır aynı otelde kaldığı ortaya çıktı. Aker, Green Card sahibi ve ABD’de yaşıyor. 1963 doğumlu Aker’in ruhsatlı silahı olduğu ve olayın da bu silahla gerçekleştiği tahmin ediliyor. Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre Filiz Aker akşam saatlerinde arkadaşlarıyla yemek yerken bir telefon aldı. Daha sonra odaya çıktı. Bir süre haber alınamayınca arkadaşları da odaya çıktı, ancak kapı açılmadı. Otel görevlilerinin kapıyı açmasıyla korkunç gerçek ortaya çıktı.

Öte yandan polis ekipleri otelde inceleme yaptı. Edinilen bilgilere göre olay otelin 10. katında yaşandı.

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Korkunç bir cinayetle yaşamını yitiren Vatan Şaşmaz izleyicilerin yakından tanıdığı bir isimdi.

8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğdu. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini verdi. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlandı. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı’na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı. Askerliğini Şırnak’ta yaptı.

Son dakika: Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz öldürüldü

2000 yılında ATV’ye geçti. Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz birlikte sabah şekeri oldular. Uzun süre (875 bölüm) sabah programı sundu. ‘Özel Hat’ programıyla Magazin Gazetecileri Derneği’nin ‘En İyi Erkek Sunucu’ ödülünü aldı. 4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı. Engin karakteriyle büyük beğeni topladı.

Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York’da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi’nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.