07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sosyal Medyada Cadı Avı
Sosyal Medyada Cadı Avı

Sosyal Medyada Cadı Avı

 

İnternete yönelik yasaklamalara ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili – Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, sosyal medyada cadı avı yapıldığını söyledi. Yarkadaş AKP’nin özel sosyal medya takip birimi kurduğunu ve 60 bin hesabın incelendiğini söyledi.

İşte CHP’li Barış Yarkadaş’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı o konuşmadan başlıklar;

“Bu mecrada adeta bir cadı avı yapılıyor. ‘Sosyal Medya Takip Birimi kuruldu. Bu birimin yaptığı çalışmalar sonucu Türk Ceza Kanunu’nda olmayan maddelerden kişiler tutuklanıyor. Türk Ceza Kanunu’nda “devlet büyüklerine hakaret” diye bir suçlama, bir madde olmamasına rağmen daha birkaç gün önce birçok genç, devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı. Bu gençlerin arasında Numan Kurtulmuş hakkında yorum yapan kişiler de var.”

“Devletin polisi enerjisini buna harcıyor”

”Bu kişilerin maaşları nasıl ödeniyor? Devletin polisi bütün gününü terörist kovalamak, terörist yakalamak, bombacı yakalamak yerine sosyal medyada kim ne yazmış, kim hangi “tweet”i atmış, bunu aramakla geçiriyor”

 

“60 bin kişi takip ediliyor”

“Sosyal Medya Takip Birimi’nde görevlendirilen polisler, 17 bin kişi hakkında fezleke düzenledi. 45 bin kişinin ise isim ve adresini tespit etmeye çalışıyor. 3500 kişi yazdıklarından ötürü gözaltına alındı. 1500 kişi ise sosyal medyada yazdıklarından dolayı tutuklandı. Bu korkunç gerçek, referandum öncesi artan baskının göstergesidir”