07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Sokağa Çıkamaz Hale Gelirsin”
“Sokağa Çıkamaz Hale Gelirsin”

“Sokağa Çıkamaz Hale Gelirsin”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Adalet Yürüyüşü üzerinden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu açıkça tehdit ett; “Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışı yapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini bilmelidir”

“Sokağa Çıkamaz Hale Gelirsin”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen, ‘Meydanların Dili’ sergisinin açılışı ve ’15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi’ kitabının tanıtımında konuştu. Adalet Yürüyüşü üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Sokaksa sokak diyen bu kişi kendisinin sokağa çıkamaz hale gelebileceğini iyi bilmeli. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz. Sokaklarda aranan adaletin adı intikamdır. Bunun da sonu vandallıktır” diye konuştu.

İşte Erdoğan’ın  Kılıçdaroğlu’nu açıkça tehdit ettiği o konuşmasından başlıklar;

“Bunlar ağaca değil dikene su veriyor”

“Ankara’dan İstanbul’a yürüyen bu kişi derdinin ne olduğunu Maltepe mitinginde ifşa etti. Olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olabilir. Talepleriyle bu kavramı ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Mevlana ağaca su vermeyi adalet, dikene su vermeyi zulüm olarak tanımlıyor. Bunlar ağaca değil dikene su veriyor. CHP genel başkanı dikenlere su vermemizi istiyor. Biz bu zulüm yoluna başvuramayız. Hasta dedikleri, cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin belediye başkanı yürüyebiliyor. Nasıl hasta bunlar. Arkasında PKK’nın olduğu kişilerle nasıl omuz omuza yürüyebiliyorsunuz. Ana muhalefet genel başkanı 15 Temmuz akşamı darbecilerin karşısına çıksaydı belki bu yürüyüşe farklı bakabilirdik. 15 Temmuz gecesi tankların oradan çekilmesini isteyip sonra Bakırköy belediye başkanına kaçıp giden o değil mi? Utanmadan sıkılmadan “oteller kapalıydı onun için belediye başkanımızın evine gittim” diyen o değil mi?

“Biz bölünmüş yol yaptık”

“Biz 18 bin km üzerinde bölünmüş yol inşa ettik. Bunların 3 haftalık yürüyüşü kadar ses çıkarmadı. 25 gün yürüdüler. Hükümetimiz bu yürüyüşte bunların kılın zarar gelmesin diye tüm önlemleri aldı. Ama hala utanmadan sıkılmadan batıda gidip farklı şeyler anlatabiliyorlar.”

 “Sokağa çıkamaz hale geleceğini bilmelidir”

“Demokrasinin güvencesi Türkiye’de AK Parti iktidarıdır. Gerisi hikaye. DSP iktidarında Merve Kavakçı’ya şu anda ebedi alemde olan zat “bu kadını buradan atın” dediğinde alkış tutanların kim olduğunu biliriz. Hani özgürlük anlayışınız? Bunlar hiçbir zaman özgürlüğün tanımını yapamadılar. Ama biz bütün kavgamızı özgürlük için yaptık. Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışı yapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini bilmelidir. Açık konuşuyorum sokağa çıkamaz hale sen gelirsin. Korkaklardan ödleklerden bir şey olma bu böyle bilinmelidir. Sokakta aranan adaletin anlamı intikamdır. Onun sonu vandallıktır. Adaletin aranacağı zeminler bellidir.”