07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Sizden de Adalet Bekliyoruz”
“Sizden de Adalet Bekliyoruz”

“Sizden de Adalet Bekliyoruz”

AP’nin Türkiye kararını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ” Biz herkes için adalet istiyoruz. Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım, bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar” dedi.

“Sizden de Adalet Bekliyoruz”

Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününe başlamadan önce basın toplantısı düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Buradan Avrupa Parlamentosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki… Türkiye’de bakın adalet yürüyüşü yapıyoruz. 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50’sinden fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım, bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. AP’yi de adil davranarak, Türkiye ile ilişkileri sürdüren bir karar alır.”