07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 3 PKK Saldırısı, 5 Acı Haber
3 PKK Saldırısı, 5 Acı Haber

3 PKK Saldırısı, 5 Acı Haber

Şırnak, Kars ve Bitlis’te art arda patlamalar meydana geldi. Saldırılarda 5 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

3 PKK Saldırısı, 5 Acı Haber

Şırnak’ta 2 şehit

Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi kırsal kesiminde arazi arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK’liler tarafından, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopter ile 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda bulunan Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm çabasına rağmen yaralı 2 asker şehit oldu. Saldırıyı düzenleyen PKK’lilerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi’nde bugün el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu. PKK’lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcının güvenlik güçlerinin geçişi esnasında patlatılması sonucu şehit olan askerlerin Çorum nüfusuna kayıtı ve evli olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Düzgün ile 26 yaşındaki Manisa’ın Saruhan İlçesi’nde doğan Uzman Çavuş Nezir Pırnacı olduğu belirtildi. Şehitlerin Şırnak’ta düzenlenecek tören ardından cenazeleri memlelektelerine uğurlanacak.

Şehit olan iki askerden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı’nın memleketi Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’ne ateş düştü. İki yıllık Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı’nın şehit olduğu haberi, Saruhanlı’nın kırsal Halitpaşa Mahallesi’ndeki baba ocağına tez ulaştı. Uzman Çavuş Pırnarcı’nın şehadet haberini Saruhanlı Kaymakam Vekili ve Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, çiftçi baba Mehmet Pırnarcı’ya verdi. Şehit Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı’nın bekar olduğu, 3 kardeşinin bulunduğu, annesi Gülzade Pırnarcı’nın da 3 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alınca yıkılan baba Mehmet Pırnarcı’nın evin önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekibi tarafından gerekli müdahalede bulunuldu. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin baba evi taziye ziyareti için gelen yakınları ve komşularıyla doldu.

Kars’ta 2 şehit, 3 yaralı

Kars’ın Kağızman İlçesi kırsalında arama- tarama faaliyeti sırasında ise mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Bitlis’te 1 şehit, 1 yaralı

Son olarak Bitlis’te meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı.