07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şemsiyeli Saldırıya Rekor Ceza
Şemsiyeli Saldırıya Rekor Ceza

Şemsiyeli Saldırıya Rekor Ceza

Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurarak 13 kişinin yaralandığı kazaya neden olan Murat Akbulut hakkındaki iddianame tamamlandı. Akbulut için 68 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Şemsiyeli Saldırıya Rekor Ceza

Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurarak kaza yapmasına ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan Murat Akbulut hakkında iddianame hazırlandı. Akbulut için 68 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Metrobüs şoförüne şemsiye ile saldırmıştı

Murat Akbulut, 23 Eylül 2016’da, kapıyı açmadığı gerekçesiyle tartıştığı metrobüs şoförü Recai Türkoğlu’na şemsiyeyle vurdu. Türkoğlu, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yoldan çıkan metrobüs karşı yönden gelen araçlarla çarpıştı. Kazada 13 kişi yaralandı.

Hürriyet gazetesinden Aziz Özen’in haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla hazırladığı iddianameyi Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamede, yoldan çıkan metrobüsün, D-100 karayoluna girerek 3 otomobili altına aldığı ve çift katlı bir halk otobüsüne çarparak durabildiği belirtildi. Kazada, 13 kişinin yaralandığı, 8 aracın da hasar gördüğü kaydedildi.

68 yıl hapsi istendi

İddianamede, Akbulut hakkında “olası kastla kasten yaralama” ve “olası kastla mala zarar verme” suçlamalarından 17 yıldan 68 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.