07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehitler Arasında 2 Komutan da Var
Şehitler Arasında 2 Komutan da Var

Şehitler Arasında 2 Komutan da Var

Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde askerlerine, “Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak” emri verdiği ortaya çıktı. Bir diğer şehit ise Jandarma’nın ilk kadın komutanı ve balyoz kumpası mağduru Yarbay Songül Yakut…

15 Temmuz Kahramanı da şehit oldu

Şırnak’ta düşen askeri helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde komutanlığını yaptığı tugayı arayarak “Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak” emrini verdiği ortaya çıktı. O dönem Tümgeneral olan Aydın, darbe girişimi sonrasında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde gözaltına alınmış,Tugayın dışına bir erin dahi çıkarılmaması talimatını verdiği öğrenildikten sonra serbest bırakılmıştı. Tümgeneral Aydoğan Aydın, gerçekleşen son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında ise Tümgeneralliğe yükseltilmişti.

Tümgeneral Aydoğan Aydın akşam saatlerinde Şırnak’ın Şenoba ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 askerle birlikte şehit oldu.

Jandarma’nın ilk kadın komutanı

Düşen helikopterde 1şehit olanlar arasında Jandarma’nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut (41) da vardı.

Yarbay Songül Yakut’un, Malatya’nın Akçadağ ilçesi’nde oturan ana ocağına ateş düştü. Küçük yaşta babası ölen şehit Yarbay Yakut’un Akçadağ İlçesi’ne bağlı Ören Mahallesi’nde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut’a acı haber, gece yarısından sonra İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi.

Balyoz kumpası mağduru olmuştu

Bu arada şehit Yarbay Songül Yakut’un, geçtiğimiz yıllarda binbaşı rütbesindeyken Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Akrabalarından edinilen bilgiye göre o dönem FETÖ’nün kumpası ile ordudan uzaklaştırılan Yakut’un hukuk mücadelesi başlattığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca yeniden göreve döndüğü belirtildi.

Şehit Yarbay Yakut’un cenazesinin Şırnak’ta yapılacak törenin ardından memleketi Malatya’da toprağa verileceği öğrenildi.