07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savcı Neden Soruşturmuyor?
Savcı Neden Soruşturmuyor?

Savcı Neden Soruşturmuyor?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina saldırısının ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımla tepki çeken hakem Süleyman Belli hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Reina’da meydana gelen terör saldırısı sonrası TFF’ye bağlı Kütahya il hakemi Süleyman Belli, sosyal medya hesabından “Noldu, Noel babanız hep hediye getirecek değil ya. İçtiğiniz rakı, biralar belki öbür tarafta şefaatçiniz olur dermişim, avucunuzu yalayın” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

hakem

Hakem Belli, sosyal medyada gelen yoğun tepkilerden sonra yaptığı paylaşımını sildi.

Disiplin Kuruluna Sevk Edilebilecekmiş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kütahya bölgesi il hakemlerinden Süleyman Belli ile ilgili açıklama yaparak, konunun incelendiğini bildirdi. TFF’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, federasyona bağlı bir il hakeminin sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edilen bildirimlerin kamuoyunda haklı tepkilere neden olduğu belirtilerek, “Hakemlerin, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergilemesi, sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunması lisans iptaline varan disiplin yaptırımlarına tabidir. İl hakeminin gerçekleştirdiği iddia edilen fiil, Futbol Disiplin Talimatı uyarınca, Merkez Hakem Kurulu’nca incelenecek ve düzenlenecek rapor doğrultusunda söz konusu kişi disiplin kuruluna sevk edilebilecektir” ifadelerine yer verildi.