07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sanatçı Orhan Aydın’a Ensar Cezası
Sanatçı Orhan Aydın’a Ensar Cezası

Sanatçı Orhan Aydın’a Ensar Cezası

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, kamuoyunun ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü’yü ziyaret eden dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile ‘cinsel istismar’ skandalları ile tanınan Ensar Vakfını savunan ve “bir kereden bir şey olmaz” diyen dönemin Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirdiği için “hakaret” iddiasıyla hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi.

Sanatçı Orhan Aydın’a Ensar Cezası

SoL’da yer alan habere göre, Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya “sanık” sıfatıyla katılan Orhan Aydın, savunmasında bunları eleştirmenin hakaret olmadığını, 21. yüzyılda akıl hastası birisinin şikayeti üzerine haksız yere yargılandığını belirterek, Davutoğlu ve Ramazanoğlu’nun o dönemde tüm Anadolu’da da tepkiyle karşılandığını ifade etti.

Hapis cezası verildi…Ceza ertelendi

Orhan Aydın’a her iki olay için ayrı ayrı 11 ay 20’şer gün hapis cezası verdi. Cezanın alt sınırdan verildiğini vurgulayan hâkim, en düşük kamu çalışanına, örneğin bir çöpçüye hakaret edilse bile aynı cezanın verileceğini söyleyerek “bu cezayı vermek zorunda olduğunu” söyledi. Ceza ertelendi.