07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şaka Gibi…
Şaka Gibi…

Şaka Gibi…

Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz ve “FETÖ“kumpaslarını “FETÖ” propagandası gerekçesiyle” 8 gündür tutuklu bulunan Ahmet Şık’ın mağduriyetiyle anlattı.Bakanlığın “15.07.gov.tr” adlı internet sitesinde, darbe girişimi öncesi FETÖ’nün “gazetecilere karşı linç kampanyası” yürüttüğü vurgulanırken Ahmet Şık’ın 2011 yılında tutuklanmasına da yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığı’nın darbe girişimi ve FETÖ’nün Türkiye’de yaptığı kumpaslarının anlatılması amacıyla “15.07.gov.tr” adresiyle kurulan internet sitesi yayım yapmaya başladı. Sitede; “15 Temmuz 2016 Halkın Zaferi” başlığıyla darbe girişimi sırasında yaşananlar kronolojik olarak saatlere göre sıralandı. İngilizce hazırlanan internet sitesinde fotoğraf ve videolarla 15 Temmuz’da yaşananlar saat saat anlatılıyor.

FEtÖ”yü, “FETÖ” propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan Ahmet Şık’ın mağduriyeti ile anlattılar

O kronolojide  FETÖ’nün “gazetecilere karşı linç kampanyası” yürüttüğü vurgulanarak örnek olarak Ahmet Şık’ın 2011 yılında tutuklanmasına da yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde darbe girişimi öncesinde yaşananların sıralandığı “Before Coup Attempt” (Darbe girişiminden önce) adlı bölüm de yer alıyor. Söz konusu bölümde, FETÖ’nün darbe girişimi öncesi Türkiye’de işlediği suçlar ve yaptığı kumpaslar şöyle sıralanıyor:

-Aralık 2002’de Prof. Necip Hablemitoğlu cinayeti,

-Kasım 2005’te Şemdimli’de kitabevinin bombalanması,

-Ocak 2007’de Hrant Dink cinayeti,

-2007-2011 arasında Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk davaları

-Mart 2011’de gazetecilere karşı linç kampanyası,

-Eylül 2011’de Oslo görüşmelerinin sızdırılması,

-Şubat 2012’de MİT Müsteşarı’nın tutuklanma girişimi,

-Aralık 2013’te 17/25 Aralık kumpası,

-Mart 2014’te Dışişleri Bakanlığı’ndaki resmi konuşmaların sızdırılması.

Sitede yayınlanan FETÖ kronolojisinde Mart 2011’de gazetecilere karşı linç kampanyası başlığında Ahmet Şık’ın 2011’de tutuklanmasına ilişkin bir fotoğrafa yer veriliyor. Söz konusu bölümde gazetecilere düzenlenen linç kampanyaları İngilizce olarak “3 Mart 2011’de FETÖ bağlantılı polisler, FETÖ’ye muhalif olmalarıyla bilinen dokuz gazetecinin gözaltına alınması emrini verdi. Listede FETÖ’nün Hrant Dink cinayetinde yer aldığını açıklayan Nedim Şener yer aldı.

O bölüm şöyle:

“25 Mart 2011 tarihinde Şık’ın yayıncısına polis tarafından baskın düzenlendi ve taslağın el yazması ile bütün dijital kopyaları alındı. Gülen’in kumpaslarını araştıran Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Soner Yalçın da iftira kampanyaları, tehditler ve tutuklamalara maruz kaldı”