07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “S-400’de Karar Erdoğan’ın”
“S-400’de Karar Erdoğan’ın”

“S-400’de Karar Erdoğan’ın”

Ulusal Savunma dergisinin baş editörü ve Rusya Savunma Bakanlığı Kamu Konseyi Başkanı İgor Korotçenko, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze savunma sistemlerinin satışı konusundaki görüşmeleri değerlendirdi.  Korotçenko, “Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına bağlı” dedi.

İşte Korotçenko’nun o açıklaması;

“S-400 gibi ciddi bir silahın satın alınması için siyasi bir kararın olması lazım. Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına bağlı. Bugün Rusya ve Türkiye Suriye’de uluslararası teröre karşı birlikte aktif bir mücadele yürütüyor. Bugün iki ülke arasında pragmatik, iş ortaklığı ilişkileri bulunuyor. Bence Türkiye S-400 füzesinden yana tercih kullanabilir. Türkiye’nin hava sahasının güvenliğini korunmasını sağlanması açısından güzel bir tercih olur. Bu arada NATO üyesi ülkelere yönelik böyle bir silah satışı konusunda tecrübemiz de var. Örneğin, Yunanistan… Dolayısıyla Türkiye bu güzel tercihi yaparsa Rusya bu sevkiyatı yapmaya hazır. Dolayısıyla karar Ankara’nın.”

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Ankara ile anlaşma imzalanması halinde, Rus hava savunma şirketi Almaz-Antey’in Türkiye için S-400 füze savunma sistemi üretebileceğini açıkladı.