07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Reina Katliamında Karanlık Sorular
Reina Katliamında Karanlık Sorular

Reina Katliamında Karanlık Sorular

Türkiye 2017’ye de gözyaşı, acı ve korkuyla girdi. İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina‘da teröristler katliam yaptı. Her katliamda ortaya çıkan “Göz göre göre” Reina Katliamı‘nda da kendini gösterdi. ABD 30 Aralık’ta istihbaratı veriyor. 24 saat sonra katliam. Yeni sorular korkunç gerçekler..Yeni sorularla Reina katliamı gerçekleri şöyle:

1-Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.”diyor.

2-Reina’nın hedef olduğu 1 hafta 10 gün güvenlik önlemi alınmasından belli. Yılbaşı için belli kesimlerin provokatif eylem ve söylemleri de varken kapıda sadece 10 ay önce göreve başlamış bir polis niye vardı? Yılbaşında Reina’nın kalabalık olacağı biliniyorken güvenlik önleminin yetersiz olmasının nedeni nedir?

3-İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada “Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir” dedi. Görgü tanıkları içeride başka teröristlerin de olduğunu söylüyor. Görgü tanığı Sinem Uyanık “Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Birisi tarıyordu. İki kişi silahla ateş ediyordu”
Hastaneye getirilen bir  yaralı, “Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride”diyor.  Vali neden bir terörist dedi?

4-Güvenlik kamerası görüntülerinde içeriye giren terörist ateş ederek geliyor. Bu sırada polisi de vuruyor. Görüntülerden anlaşıldığı üzere etrafta başka hiç polis yok. Çünkü karşı koyma olmuyor. Dışarıda da yeterli güvenlik önlemi alınmamış neden?

5-Eğlence mekanı Reina’ya düzenlenen terör saldırısında noel baba kıyafeti önce güvenlik kemarası görüntülerine dayandırıldı sonra da bu yalanlandı.  Noel baba kıyafeti neden fısıldandı sonra vazgeçildi.

6-Katliam sonrası sosyal medya hesaplarından katliamı övenler, dalga geçenler hakkında bir işlem yapılacak mı? Bu kişilerin ilişkileri soruşturulacak mı?

7-Görgü tanıklarının ısrarla birden fazla kişi demesine rağmen önce vali sonra AKP hükümeti tek kişi üzerinde duruyor. Ama hala içeride kıyafetini değiştirip çıktığı söylenen saldırganın yardım alıp almadığı kuşkusu giderilmedi.

8-ABD istihbaratında çok önemli bir ayrıntı var. Reina’nın sahibinin “ABD istihbaratı bunun bilgisini vermişti” sözlerinin Ekim ayındaki ABD uyarısı olduğu varsayılmıştı. Oysa bugünkü Hürriyet’de Abdülkadir Selvi istihbaratın yeni olduğu yani 30 aralık olduğunu yazdı. Selvi “30 Aralık Cuma günü akşam 20.00 civarında Amerika menşeili ciddi bir istihbarat alındı.
İstihbaratta, DAEŞ’in yılbaşı gecesi Ankara’da 1, İstanbul’da ise 2-3 hedefe yönelik terör saldırısında bulunacağı bildiriliyordu” diyor. Yani katliamdan 1 gün önce istihbarat alınmış ama katliam anında önlem alınmıyor. Bunun nedeni ne ve kimler bu katlima seyirci kaldı?

9-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Gerek DEAŞ, PKK, DHKP-C; içinde bulunduğumuz durumda gerek yabancı servislerden gerekse de kendi istihbarat örgütlerimizden bu tip ihbarlar gelmektedir” dedi. Neden yılbaşı bu önlemler alınmadığını ise açıklamadı?

10-Katil terörist 01.15’de ateş ederek geliyor 01.22’de çıkıyor. 7 dakikada katliamı yapıyor. Bu 7 dakikada olay yerine hiç bir ekip gelmiyor. Yakınlarda iki ayrı polis birimi olmasına rağmen. Yine Abdülkadir Selvi’nin yazısında söylediği Reina’ya gelene kadar 3 ayrı kontrol noktası oluşturulmasına rağmen.

11. Katilin ateş edişi, içeri girişi ve sonrası katliam yaparkenki halleri çok profesyonel olduğunu gösteriyor.Reina’da nereye nasıl gideceğini de biliyor. Bu da daha önce bir çok kez prova yapıldığını gösteriyor. Katil terörist Türkiye’nin listesinde olan biri miydi. değilse bu kadar profesyonel biri nasıl kayıtlarda yer almıyor?

12-Katil teröristin nasıl kaçabildiği hala muamma.Terörist diye kazak Türkü bir gencin fotoğrafları neden Erdoğan’ın akrabasının sitesine verildi. Süperhabertv sitesi özür diledi ama manipülasyonu kimler adına yaptığını açıklamadı. Erdoğan’ın adı kullanılarak hedef saptırılmak mı istendi?

13- ABD istihbaratında “İstanbul’da ise 2-3 hedefe yönelik terör saldırısında bulunacağı bildiriliyordu” deniliyor. İstanbul’da 2-3 hedef neresi olur diye sorulsa Taksim Nişantaşı ve Reina mutlaka akla gelecekken neden önemsenmedi?