07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Referandumun Engellenmesi İçin Her Şeyi Yapabilirler”
“Referandumun Engellenmesi İçin Her Şeyi Yapabilirler”

“Referandumun Engellenmesi İçin Her Şeyi Yapabilirler”

MHP’den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, referanduma ilişkin, “Bizim yarın Suriye bölgesinde savaşa girdiğimiz iddia edilip böyle bir tedbir alınabilinir mi, alınabilir, suikastler yapılabilir mi, yapılabilir yani büyük bombalar patlayabilir. Referandumun engellenmesi için yapılmayacak şey yok yani evet için her şeyi yapacaklarını düşünüyorum” dedi.

İşte Halaçoğlu’nun o açıklamasından ilgili bölüm;

“Hollanda krizi bir algı operasyonu”

 

 

“Tabii ki zaten bir algı operasyonu bu. Çünkü bir mağduriyet ortaya çıkarmadan şu Türkiye’deki tabloyu değiştirmeleri mümkün değil. Bu sadece Avrupa’daki Türklere yönelik bir algı operasyonu değil, Türkiye için de. Çünkü milliyetçilik duygularını yabancı bir devlete karşı kullanmaya kalkışıyorlar. Ama bu millet bütün bunlara aldanmayacaktır. Başarılı olamayacaklar. Yarın zaten bunun bütün suyu da çıkar”

“Referandumun engellenmesi için yapılmayacak şey yok”

“Bize yapılan saldırıyı normalde Ülkü Ocakları yaptı. Ben çok daha önce bir beyanatımda bunların bir hafta kala eğer evet oylarının zayıf çıkacağını hayırdan daha az çıkacağını gördükleri takdirde bir bahaneyle referandumu iptal de edebilirler demiştim. Yani bizim yarın Suriye bölgesinde savaşa girdiğimiz iddia edilip böyle bir tedbir alınabilinir mi, alınabilir, suikastler yapılabilir mi, yapılabilir yani büyük bombalar patlayabilir. Referandumun engellenmesi için yapılmayacak şey yok yani evet için her şeyi yapacaklarını düşünüyorum. Yani seçimlere çok sahip çıkmamız gerektiğini de düşünüyorum”