07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Referandumla Kendi İşimizi Zorlaştırdık”
“Referandumla Kendi İşimizi Zorlaştırdık”

“Referandumla Kendi İşimizi Zorlaştırdık”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumuyla kendi işlerini zorlaştırdıklarını söyledi. Işık, “Yüzde 50 artı 1 öyle kolay erişilebilecek bir sonuç değil” dedi.

“Referandumla Kendi İşimizi Zorlaştırdık”

AKP’nin Antalya Kepez İlçe Teşkilatı Kongresi, yapıldı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’ndaki kongreye AKP Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın ile Atay Uslu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKP İl Başkanı Rıza Sümer de hazır bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: 2019’DAKİ SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ

Kongrede ilk olarak kürsüye çıkan Dışışleri Bakanı Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Yerel seçimlerde, 14 milletvekilinin 7’sinin AK Parti’ye, Antalya’ya kazandırılmasında ve referandumda Antalya’nın itici gücü Kepez olmuştur. 2019’daki yerel seçimler, çok önemli. Onun ardından yapılacak 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine çok iyi hazırlanmamız lazım” dedi.

“REFERANDUM İŞİMİZİ ZORLAŞTIRDI”

Daha sonra bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumuyla Türkiye’nin işini kolaylaştırdıklarını; ama kendi işlerini zorlaştırdıklarını söyledi. Işık, şöyle devam etti: “Sandıkta hükümetin belirlenmesi, istikrar sorununu kalıcı olarak çözdük; ama yüzde 50 artı 1 de öyle kolay erişilebilecek bir rakam, sonuç değil. Onun için önümüzdeki dönem, daha çok çalışacağız, mücadele edeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde önce yerel seçimleri ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzümüzün akıyla bitireceğiz. Sizlere güveniyoruz.”

YAŞAMINI YİTİREN BAŞKANIN OĞLU SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından Kepez ilçe başkanlığı görevine, yaşamını yitiren AK Parti İl eski Başkanı Hamza Taş’ın oğlu ve kongrede tek aday olan avukat İbrahim Taş seçildi.