07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Referandum İptal Edilebilir”
“Referandum İptal Edilebilir”

“Referandum İptal Edilebilir”

Yeni Anayasa referandumunda ‘Hayır‘ diyeceğini açıklayan MHP‘lilerden Yusuf Halaçoğlu 16 Nisan Referandumu için çok çarpıcı iddiayı dile getirdi. Halaçoğlu;” Sandığa bir hafta kala, AKP ‘Savaş var’ deyip referandumu rafa kaldırabilir.”dedi

Türkiye, 16 Nisan 2017 günü sandık başına gidecek. MHP’de ‘hayır’ diyeceğini açıklayan isimlerden Prof. Yusuf Halaçoğlu, yaklaşan referandum öncesinde Türkiye’nin gündemine oturacak bir iddia ortaya attı. Sözcü gazetesinden Özlem Gürses’e konuşan Halaçoğlu, “Türkiye, Suriye’den neden bir türlü çıkmıyor? Endişe duyuyorum” dedi, “AKP ‘Savaş var’ deyip referandumu rafa kaldırabilir” ifadelerini kullandı.

İşte  Yusuf Halaçoğlu’nun röportajından ilgili bölüm;

“Çok büyük telaş var, çok…”

 

“Hayır’ diyeceklere ‘şeytan’ demek, kafir demek, terörist demek… O zaman biz niye referandum yapıyoruz? Hem milletten korkmayın deyip, hem ‘hayır’ diyecekleri teröristlerle aynı kefeye koyan bir zihniyetin içine düştüğü girdabı görmesi lazım. Hayır çıkacak diye korkuyorlar. Onun için de akla gelmez yöntemler uygulamaya başladılar. Halk ‘evet’ de dese ‘hayır’ da dese saygı duyacaksınız. Kendi partilerinden bir adam, Manisa’da çıkıp ne diyor: “Evet çıkmazsa iç savaş çıkar…” Bu ne demek yahu? Yani ‘hayır’ diyenleri siz yarın öldürmeye mi geleceksiniz demek? Yahu bunları 80’de ihtilal hükümeti bile yapmadı. Çok büyük telaş var, çok…”

“Savaş var’ deyip sandığı iptal edebilirler”

” Benim şu anda en büyük endişem bu, anketleri görüyorlar, sonuçlardan memnun değiller. Bir bakmışsınız referanduma bir hafta kala “Savaş var” deyip sandığı iptal etmişler! Suriye’den niye çıkmıyoruz bir türlü? Ben en çok bundan korkuyorum.”