07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Protokol Rezilliğine Erdoğan Müdahalesi
Protokol Rezilliğine Erdoğan Müdahalesi

Protokol Rezilliğine Erdoğan Müdahalesi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ordu’da protokolde yaşanan rezilliğin taraflarından biri olan AKP’li  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Meclis Başkanlığı makamında görüştü.

Protokol Rezilliğine Erdoğan Müdahalesi

Tayyip Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısının ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Erdoğan bu ziyaret öncesi ise Ordu’daki bir festivalde adı Emniyet müdürü ile yumruklaşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Meclis Başkanlığı makamında görüştü. Görüşmede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bulundu. Enver Yılmaz, görüşme sonrası gazetecilere açıklamada bulunarak, “Olayı anlattım, bizim çerçevemizden” dedi.

Grup toplantısında da isim vermeden uyardı

“Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlar ve zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar. Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası. Artık deniyor ya, parlamenter demokrasi, parlamenter demokraside seçim kazanmak bizim için leblebi çekirdekti. Artık hedefi büyük koyduk.”