07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Propaganda Kavgasında Çifte Standart
Propaganda Kavgasında Çifte Standart

Propaganda Kavgasında Çifte Standart

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun ortaya attığı 2. Kabataş yalanında “CHP‘liler AKP‘li genç kızımızın türbanına saldırdılar” iddiası propaganda kavgası çıkmıştı… O kavgada AKP’liler serbest bırakılırken, CHP’liler adliyeye sevk edildi.

Antalya, Muratpaşa ilçesi, Cumhuriyet Caddesi’nde ‘evet’ standı açan AKP Muratpaşa Gençlik Kolları’na üye kadınlar Y.K., N.Ş. ile erkek üye S.A., dün saat 17.00 sıralarında R.K. ile kızı Z.Ö.’ye ‘evet’ broşürü verdi. İddiaya göre CHP’li olan R.K. ve Z.Ö. broşürü yırtarak attı. Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri grubu ayırdı. Karşılıklı şikayetler üzerine taraflar Yenikapı Polis Merkezi’ne götürüldü. Tartaklandıklarını iddia eden iki grup da sağlık kontrolünden geçirildi.

Karşılıklı şikayetçi oldular

Y.K., N.Ş. ile S.A., polisteki ifadelerinde 65 yaşındaki R.K. ve 38 yaşındaki Z.Ö.’nün kendilerine saldırdığını ve kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. R.K. ve Z.Ö. ise ifadelerinde bu iddiaları kabul etmeyerek karşı grubun kendilerine hakaret ettiğini, saldırdığını söyledi.

AKP’liler serbest bırakıldı, CHP’liler adliyeye sevk edildi

İlk ifadelerinden sonra taraflar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Y.K., N.Ş. ile S.A. buradaki işlerinden sonra serbest bırakılırken R.K. ve kızı Z.Ö. ise ‘Halkı kin ve nefrete sürüklemek’ suçundan bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

AKP’nin 2. Kabataş yalanı ısrarı

Antalya’da referandum çalışması yaptığı sırada konuyu öğrenen ve ilk gündeme getiren Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. ‘Hayır’ çalışmanı git başka yerde yap” diye tepki göstermişti.

Polis merkezine gelerek konuyla ilgili bilgi alan AKP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir, “Bu ilk olay değil. Biz bunu saldırıyı kınıyoruz. Hala 21’inci yüzyılda insanların kılık ve kıyafetlerini eleştiren zihniyeti anlamadım ve anlayamıyorum” dedi.

AKP İl Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç ise, “Bu basit bir saldırı değil. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş” diye konuştu.

CHP’den tepki

Konuyu araştıran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise iddiayı yalanladı. Budak, Atatürk Caddesi üzerinde anne kızın yürüyüşe çıktığını ve ‘evet’ standının önünden geçerken kadınların broşür vermek istediklerini belirterek, anne-kızın ‘Biz hayır diyeceğiz, almayacağız’
demeleri üzerine ısrar edildiğini söyledi.

“Bu ülkede sizin gibilere yer yok”

Zorlama üzerine yaşlı kadının gerilerek broşürü yırtıp attığını belirten Budak, “Ondan sonra bir kadın geliyor ‘Rabia’ işareti yaparak ve burnuna da dokunarak ‘Siz 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok’ diyor. Kadın da ‘Siz nasıl böyle söylersiniz’ diye bağırmaya başlıyor ve bir kadın yaşlı kadına tokat atıyor. Bunun üzerine kadın bağırmaya başlıyor ve bu sefer yere yatırıyorlar. Şahitleri var. O ara arbede oluyor, başörtü elinde kalıyor ve olay büyüyor. Ondan sonra da darp edilmiş insanlar şikâyetçi oluyor. Evet standındaki erkekler de kadınlara saldırıyor.

“O lafı misliyle yedirmek lazım”

Budak, Çavuşoğlu’nun olayı araştırmadan konuştuğunu belirterek, “‘İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan’ diyor. Şimdi misliyle tabii o lafı yedirmek lazım. Bunlar ahlak yoksunu ve bu iftiraları atabiliyorlarsa bunları fazlasıyla hak ediyorlar. İki kadının üzerine 10-20 kişi saldıramaz. Bu haddini bilmemektir” dedi.