07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » PKK’lılara İşkence İddiası!

PKK’lılara İşkence İddiası!

Van’ın Gevaş ilçesinde meniyet Müdürülüğü’ne saldıran PKK’lı terörristlere yakalandıktan sonra işkence yapıldığı iddia edildi. İddialara ilişkin AKP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu “suç duyurusunda bulunuyoruz dedi. Sosyal medyada adeta lince uğrayan Yeneroğlu’na MHP’den sürpriz destek geldi…

PKK’lılara İşkence İddiası!

Van’ın Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına PKK’lılar bir kaç gün önce  roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, PKK’lı 3 teröristi yakalayarak gözaltına aldı. Sosyal medyada, yakalanan saldırganlara “işkence” yapıldığı iddiaları ortaya atıldı ve fotoğraflar paylaşıldı.

AKP’li vekil: Suç duyurusunda bulunuyoruz

Bu fotoğraflara ilişkin AKP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’ndan önce bir açıklama geldi.

AKP’li Yeneroğlu, Twitter’da “Van, Gevaş Emniyet Müdürlüğünde cereyan ettiği iddia edilen olayın incelenmesi için @TBMMinshakkom olarak suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. Bunun ardından Yeneroğlu’na sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

“Polis ve Emniyetin itibarı hedefleniyor”

Tepkiler üzerine Yeneroğlu yazılı bir açıklama daha yaparak “polis ve emniyetin itibarı hedefleniyor” dedi.

İşte o açıklama;

“Vatanımızın birliğine ve milletimizin canına kasteden terör örgütlerine karşı, Türkiye’nin terörle mücadelesini itibarsızlaştırmaya çalışan aktörlerle uluslararası düzlemde en fazla mücadele edenlerden biriyim. Türkiye’nin haklı mücadelesini zayıflatmaya çalışanlara karşı sert duruşumun en büyük besleyicisi, her ziyaretimde ellerini öpmekten şeref duyup, aziz vatanımıza feda ettikleri yakınlarının ardından döktükleri gözyaşlarına ortak olduğum şehit ve gazi ailelerimize karşı taşıdığım vicdan borcudur. Şehitlerimizin ve vatanımızı korumak adına ölümle burun buruna gelen şerefli güvenlik güçlerimizin şanlı mücadelesini sözde hafife aldığım yönündeki hadsiz iddialar beni yaralamıyor. Çünkü bu kasti iddiaların mesnetsizliği ortadadır. Beni asıl yaralayacak olan, bu asılsız algının şehit ailelerimizin gönül dünyasında yara açma ihtimalidir. Bu açıklamanın asıl nedeni de, kahraman şehitlerimizin yakınlarının zihninde böyle bir algı oluşturmasına yönelik en ufak ihtimali bertaraf etmektir.”

Yeneroğlu’na MHP’den destek

AKP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’na MHP’den sürpriz destek geldi.

MHP Osmaniye Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Komisyon Başkanımız sn @myeneroglu nun açıklamalarının arkasındayız” açıklamasını yaptı. Takipçileri MHP’li Ersoy’a tepki gösterdi.