07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Peker İçin Mahkemeden Flaş Karar
Peker İçin Mahkemeden Flaş Karar

Peker İçin Mahkemeden Flaş Karar

Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Organ,ze suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker’in zorla getirilmesine karar verildi.

Peker İçin Mahkemeden Flaş Karar

Sedat Peker hakkında, kişisel internet sitesi üzerinde yazdığı yazıda, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan aydınları tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında, “Tehdit” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Peker, ikinci celseye de katılmamış; müşteki avukatları Peker hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istemişlerdi.

Ne olmuştu?

Doğu ve Güneydoğu illerindeki askeri operasyonların bölge halkının yaşam koşullarına olumsuz etkilerini ve yol açtığı hak ihlallerini eleştiren 1128 akademisyen 11 Ocak 2016’da “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bir bildiri yayımlamıştı. Bildirinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert sözlerle hedef alınmasının ardından imzacı akademisyenler hakkında büyük bir karalama kampanyası başlatılmıştı. Karalama kampanyasına dahil olan Peker de barış imzacılarını “Sözde aydınlar, çanlar sizin için çalacak. Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız. Akan kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit etmişti.