07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Pedofili Savunucusu Sansürü
Pedofili Savunucusu Sansürü

Pedofili Savunucusu Sansürü

“6 Yaşında çocukla evlenilebilir” diyen pedofili savunucusu Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız bu sefer de o sözlerinin yer aldığı haberlerin engellenmesi için mahkemeden yeni bir karar çıkardı. Yıldız, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, ilgili haberlerin engellenmesin reddedildiği karar itiraz etti. Mahkeme haberlerin engellenmesine karar verdi.

Pedofili Savunucusu Sansürü

Tayyip Erdoğan’a da yakın bir isim olan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, Youtube kanalında yayınlanan bir vaazının videosunda “6 yaşında çocuklarla evlenilebilir” fetvası vermişti.

Pedofiliyi savunan Nurettin Yıldız, bu vaazına ait görüntülerin haber yapılması üzerine, Anadolu’da pek çok kentte protesto edilmiş, konferansları iptal edilmek zorunda kalınmıştı.

 

Pedofiliyi savunduğu videoyu ticari hak olarak görmüştü

Nurettin Yıldız avukatları aracılığıyla önce o vaazının yer aldığı videoyu “ticari haklarının gaspı” olarak nitelendirerek, telif hakkı adı altında yasaklatmıştı. Sosyal medyada yer alan videolar ticari hak talebi nedeniyle yasaklandı.

 Haberlere erişim yasağı

Videoları ticari hak olarak yasaklatan Nurettin Yıldız, daha sonra haberlerin engellenmesi için mahkemeye başvurmuş bu başvurusu reddedilmişti. Yıldız şimdi de yine avukatı Ahmet Emin Şahingöz aracılığıyla İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesine bu ret kararı için itiraz etti. Mahkeme Yıldız’ın talebini kabul ederek haberlerin engellenmesine karar verdi. Kararla gazeteport.com, T24.com, Diken.com.tr ve radikal.com.tr’de yer alan haberler engellendi.

 

Cübbeli provokatör

Pedofili savunucusu Nurettin Yıldız’ın avukatı Ahmet Emin Şahingöz, gazeteci Mustafa Hoş’un, Yıldız’ın şikayeti üzerine yargılandığı dava duruşmasında Hoş ve beraberindeki gazetecilere sözlü sataşarak provokasyona kalkıştı. Sert tepki karşısında kaçan cübbeli provokatör mahkemede de provokasyonlarına devam etti.

İşte İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı o engelleme kararı;